Kırklarelispor'a çirkin saldırı

* Kırklareli Amatör Süper Lig'de namaglûp liderliğini ve unvanını devam ettiren Kırklarelispor, 28 Mart 2010 Pazar günü Büyükmandıra Adaspor deplasmanında saldırıya uğradı.


HABER MERKEZİ
Kırklareli Amatör Süper Lig’de namaglûp liderliğini ve unvanını devam ettiren Kırklarelispor’a 28 Mart 2010 Pazar günü Büyükmandıra Adaspor deplasmanında olan Kırklarelispor’a hafta başından beri söylenen sözlere aldırmayıp maçın ilk 15. dakikasında 2 gol atan Kırklarelispor’a saha içinde ve saha dışında kötü sözler söyleyip fiili saldırıda bulunan Büyükmandıra Adaspor’a yakışmadı.
Kırklareli Amatör Süper Ligde ilk yarının 9. haftası 6 Aralık 2009 Pazar günü Kırklarelispor’un evindeki maçta Fair Play örneği göstererek çiçeklerler karşılanmanın teşekkürü bu şekilde mi?
Sağ kanat oyuncusu olan Melih’e 30. dakikada sert müdahalede sağ bacağının kaval kemiğine aldığı darbeyle bacağı yarılan Melih hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Melih 15 gün idmanlara çıkamayacak olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Bu maç sonunda grup maçları öncesinde Kırklarelispor’un morali iyice bozuldu. Teknik kadronun bir sakat daha vermesiyle sakat sayısı 6 yükseldi. Melih, Uğur, Göksel, Kadir, Muhammet ve Vahap’ın çeşitli nedenlerden dolayı sakatlandı. Kümeye düşmemek için çaba göstermek yerine çirkin davranışlarda bulunana Büyükmandıra Adaspor’a hiç yakışmadı. 2-2 berabere devam eden maçın 85. dakikasında 3. golün ardından 3-2 olan maçta Kırklarelispor’a hain saldırının başlamasına neden oldu. Kırklarelispor Başkanı Volkan Can’a ve Yönetim Kurulu Üyelerine de saldırı teşebbüsünde bulunan mandıra taraftarından, çareyi araçları ile olay yerinden uzaklaşmakla buldu. 85. dakikada tehir olan maç bitimi saha içinde rehin kalan Kırklarelispor futbolcuları, Teknik Direktörü Bilgin Erdem ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Topuz olay yerindeki güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler sonucu otobüse gidebildiler. Büyükmandıra çıkışına kadar taşlanan otobüsün camları kırılarak büyük hasar meydana geldi. Maçın 85. dakikada tehir olan Büyükmandıra Adaspor ile Kırklarelispor karşılaşması, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Tertip Komitesi kararını bekliyor.
Kırklarelispor Başkanı Volkan Can; “Büyükmandıra Adaspor kardeş kulübümüzdü. Bu davranışlarından dolayı kendilerini ve taraftarını kınıyoruz. Futbol sahada oynanır ve biter. Bizim sezon başından beri olan hedefimiz Kırklareli Amatör Süper Ligi namaglup bitirmekti.
Kırklareli Amatör Süper Ligin 20. haftasına kadar 17 galibiyetimiz ve 3 beraberliğimiz var. Bizde namaglup unvanımızı sürdürmek içinde mandıra maçına gittik. Bizim iddiamızın olmamasına rağmen topçu kardeşlerimizin bize verdiği, ligi namaglup bitirme sözlerini tuttukları için teşekkür ederim.
Hafta öncesinden beri kulağımıza gelen bazı laflar ve olaylar ‘Kırklarelispor bu maçı verecek’ diye söylentiler vardı. Kırklareli’ne ve Kırklarelispor’a yakışır bir şekilde bu söylentilere kulak asmayarak ne kadar ciddi bir kulüp olduğumuzun göstermek amaçlı aslanlar gibi sahaya çıktık ve oynadık. Artık önümüzde son bir maçımız kaldı. Onu da galip bitirip yönetim ve futbolcular olarak sözümüzü tutacağız. Buda ne kadar kararlı olduğumuzun göstergesidir. Futbol kardeşliktir, sevgidir, spordur bu yüzden saha içinde rakibimiz, saha dışında kardeş kulübümüz dediğimiz Büyükmandıra Adaspor’u bu davranışlarında dolayı Kırklarelispor Yönetimi ve Teknik kadrosu olarak kınıyoruz” dedi. (ue)