Kırklarelispor'da Volkan Can devri

143 kişiyle son yılların en büyük katılımının sağlandığı Kırklarelispor Olağan Kurulunda Kıvanç Kurtar listesi 58 oy alırken, Volkan Can listesi 85 oy aldı. 27 yaşındaki Volkan Can Kırklarelispor tarihinin en genç Başkanlarından biri oldu.

Kırklarelispor olağan kurulu, geçtiğimiz Pazar Günü iki listenin katılımıyla yapıldı. Dört yıldır Kırklarelispor Kulüp Başkanlığını yapan Kıvanç Kurtar bu defa karşısında bir rakiple seçime girdi. Rakibi, halen Kırklarelispor’un 18 kişilik kadrosunda yer alan futbolcusu Volkan Can’dı. Geçmişte yapılan Genel Kurulların katılım sayısı 35 ile 45 arası değişiyordu.  Bu yıl 143 kişinin oy kullanması rekor sayılacak bir katılım olarak değerlendirildi.
Saat 14.00’te başlayan genel kurul için salon erken saatlerde üye akınına uğradı. Divan Başkanlığına Saim Başoğul, Sekreterliklere de Servet Altınelli ve Ail Gökçen seçildiler. Gündem gereği yapılan saygı duruşundan sonra, faaliyet raporu, Denetleme Kurul Raporu ve tahmini bütçe okundu. Üyelerin tamamı tarafından verilen oylarla eski yönetim kurulu ibra edildi. Kırklarelispor’un Belediye ye devredilmesi, ya da başka bir isim altında devam etmesiyle ilgili verilen önerge üyelerin tamamının oyu reddedildi
Ardından oy vermek için üyeler sandık başına gitti. 143 üye oy kullanırken Kıvanç Kurtar ve Volkan Can listesi yarıştı.  Oy verme işlemi Saat 16.00’ya kadar sürdü. Saat 16.00’da sandık açılarak oylar sayıldı. Sayım neticesinde Kıvanç Kurtar listesi 58 oy alırken, Volkan Can listesi 85 oy aldı ve Kırklarelispor’un yeni Başkanı Volkan Can oldu.

* Olağan genel kuruldan notlar:
Kırk yıldır Kırklarelispor üyesi olan kıdemli üyeler uzun yıllardır böyle bir katılımın olmadığını amatör olarak mücadele eden takımımızın bu kadar yüksek katılımla desteklenmesinin hem rekor sayılabileceğini hem de sevindirici bulduklarını söylediler.
Genel Kurul ile Kırklarelispor-Sanayispor maçı aynı saate denk geldi. Maçın Devre arası Futbolcu Caner ve Tayfun’un soluk soluğa forma ve kramponları ile Genel Kurul salonuna girmeleri üyeler arasında şaşkınlık yarattı. Daha sonra İki futbolcunun da Kırklarelispor üyesi oldukları ve oy kullanmaya geldikleri anlaşıldı. Bu iki futbolcu formalarının teriyle acele oylarını kullanıp, süratle maçın ikinci yarısını oynamak için salonu terk ettiler.
Sandık açılmadan yarım saat önce Kıvanç Kurtar Genel kurula olan yüksek katılımın kendisini çok memnun ettiğini, “ 30-40 kişi ile genel kurul yapıyorduk. Şimdi ise üyelerimizi salon almadı. Bu beni çok sevindirdi. Şimdi sandık açıldığında sandıktan önde çıksam bile Başkanlıktan feragat edeceğim. Burada divan Başkanımız önünde söz veriyorum. Önce aday olmayı düşünmedim ama bu tabloyu görmek istedim. Rekabetin üyelerimizi, taraftarımızı birleştireceğini, bu tablonun itici bir güç olacağını düşünerek aday oldum. Şimdi istediğim tabloyu gördüm. Çok mutluyum. Biz hepimiz Kırklarelispor sevdalısı olarak buradayız. Bundan sonra Kırklarelispor’un önü açık” dedi. Sandığın açılma saati geldiğinde Divan Başkanı Saim Başoğul Kıvanç Kurtar’a yeniden sordu “Sözünüz geçerli değil mi? Sandıktan önde çıkarsanızda feragat edeceksiniz.”
Kıvanç Kurtar sözünün geçerli olduğunu söyledi.
Sandık açıldıktan sonra yeni Başkanı ilk tebrik eden de eski Başkan Kıvanç Kurtar oldu.  Üyelerden biri “Halef selef yan yana” deyince Kurtar “Halef selef değil, biz baba oğuluz. Bundan sonra da Volkan Can’ın ve dolayısıyla Kırklarelispor’un başarılı olması için sonuna kadar yanlarında olacağım” dedi. Genel Kurul sonunda Kırklarelispor’un 2009-2010 sezonu Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:


YÖNETİM KURULU

1. Volkan Can
2. Recai Yalçınkaya
3. Faruk Ceylan
4. Ömer Topuz
5. Bahadır Sucuoğlu
6. Ahmet Yalçınöz
7. Olcay Sungur

DENETLEME KURULU
1. Hidayet Arat
2. 2.Hsan Akayran
3. 3.Gökhan Toktar. (fc)