Kırklarelispor'dan, Büyükkarıştıran'a gol yağmuru

Kırklarelispor'dan, Büyükkarıştıran'a gol yağmuru

Kırklareli Süper Amatör futbol ligine başarılı bir şekilde başlayan Kırklarelispor pazar günü Büyükkarıştan’da, Büyükkarıştıranspor ile oynadığı müsabakadan 6-0 galip ayrılmayı başardı. Lige sahasında Babaeskispor'u 3-0 yenerek fırtına gibi bir başlangıç yapan Kırklarelispor, pazar günü Büyükkarıştıranspor'u da 6-0 yenerek iki haftada dokuz gol atıp, gol yemeden altı puanı hanesine yazdırdı. Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Kırklarelispor Başkanı Volkan Can Fenerbahçe'yi örnek aldıklarını, önümüzdeki maçları da kayıpsız kazanarak hedeflerinin ligi namağlup şampiyon bitirip bölge ligine çıkmak olduğunu söyledi.

Basın sözcüsü Faruk Ceylan'da, bu yıl mutlaka şampiyon olmak istediklerini, bunun için elden gelen her şeyin yapıldığını, ve engel tanımadan yollarına devam edeceklerini belirtti. Başkan Volkan Can ve Yönetim Kurulu Büyükkarıştıran maçına eksiksiz katılırken, Belediye Zabıta Müdürü Uğur Tuncan'da maçta hazır bulundu ve futbolculardan da, taraftardan da büyük övgü aldı.

Büyük bir taraftar kitlesi de deplasmanda takımlarını yalnız bırakmayarak yeri göğü inlettiler. Kırklarelispor'un 12. oyuncusu Tribün 39 grubu her maçta olduğu gibi bu maçta da takımlarının en büyük itici gücü oldu. Başkan Volkan Can ve Yönetim Kurulu üyeleri başarılarında en büyük pay sahibinin Belediye Başkanı Cavit Çağlayan olduğunu belirterek, Başkan Çağlayan'ın maddi ve manevi Kırklarelispor'a devamlı destek olduğunu ifade ederek kendilerine teşekkür ettiklerini söylediler. Başkan Can  maçtan hemen sonra Belediye Başkanı Çağlayan'ı arayarak maçı farklı kazandıkları müjdesini verdi.

Başkan Can ayrıca "Görünen o ki Kırklarelispor bu yıl ligi açık ara önde kapayarak şampiyon olmayı kafasına koymuş, bunun içinde çok kaliteli ve elit sporculardan oluşan bir takım oluşturmuş. Bu takım ve yönetimin mutlaka desteklenmesi ve bu destekle Kırklarelispor'umuzun amatör liglerden kurtulup geçmişteki günlerine dönmesi için maddi ve manevi desteklenmesi gerekmektedir.

Şimdi başta sayın Valimiz, Milletvekillerimiz,Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Tüm Esnaf Odaları, Esnaf ve Kefalet Koop. Başkanlıklarının maddi desteği ile bu takım bu yıl bölge ligine, gelecek yıl da 2. profesyonel lige çıkabilir. Bu maya tutmuştur. Kırk yıllık maziye sahip, geçmişi zaferlerle dolu ve Ilimizin adını taşıyan tek takım olan, Kırklarelispor'umuzun başarısı için kenetlenme zamanıdır diye düşünüyor, herkesi tüm Kırklarelilileri bizleri geçmişteki günlerimize döndürdüğü için, Kırklarelispor ruhunu yeniden canlandırdıkları için destek olmaya çağırıyoruz." Dedi.

Kırklarelispor Büyükkarıştıran karşısında golü 1. dakikada buldu. Rakip defansa baskı uygulayan Kadir rakibinden çaldığı topla ceza alanına girdi ve kaleci Selçuk'u da çalımlayarak topu Büyükkarıştıran ağlarına bıraktı. 9. dakikada sağ taraftan Göksel'in kullandığı serbest vuruşta  Gökmen vurdu ve skoru 2-0 taşıyan golü kaydetti.

11. dakikada Kadir sol kanattan  depara kalktı. Eray Kadir'in önüne mükemmel bir orta yaptı. Kadir sol çaprazdan mermi gibi vurdu ve kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti. 15. dakikada Caner'in yaklaşık 20 metreden vurduğu sert şut az farkla dışarı çıktı. 17. dakikada Kadir ceza alanı dışından mükemmel vurdu, herkesin gol diye ayağa kalktığı bu vuruşta top kaleci Selçuk'ta kaldı. 19. dakikada Caner'in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda plase vuruşu Selçuk'un üzerine gitti Selçuk bu topu iki hamlede yakalayarak gole izin vermedi.

 27. dakikada sağ kanattan sıfıra kadar inen Gökmen ceza alanı içine mükemmel kesti. Kaptan Tayfun aynı mükemmellikte vurdu ve Kırklarelispor'un dördüncü golünü ağlarla buluşturdu. 28. dakikada Eray'ın 25 metre mesafeden kullandığı serbest vuruşta kaleci Selçuk topu güçlükle kornere çeldi. 38. dakikada Eray orta alandan aldığı topla soldan bindirdi. Caner'in önüne harika bir ara pası yaptı. Caner vurdu ve durum 5-0 oldu. Ikinci yarıya hızlı başlayan taraf yine Kırklarelispor'du. Kadir, Caner, Eray, Uğur ve Deniz'le inanılmaz gol pozisyonlarını gole çeviremeyen Kırklarelispor attığından fazlasını da kaçırdı.

 75. dakikada Kadir'in topu üst direkten döndü. 78. dakikada Uğur'un ara pasında Deniz kaleciyle karşı karşıya kaldı, sert vurdu ve kapanışı yaptı. 6-0 golden sonra Büyükkarıştıran'ın cılız atakları netice vermedi ve maç Kırklarelispor'un ezici üstünlüğü ve altı farklı galibiyeti ile sona erdi.

Hakemler; Yavuz Başoğlu, Fatih Erdem, A. Anıl Gündüz.

Büyükkarıştıranspor;  Selçuk, M.Inci, Şinasi, Faruk, Cem, Soner, Volkan, Sedat, Ozan, Berkan, Hakan.

Kırklarelispor; Serkan, Gökmen, Hakan, Tayfun, Hasan, Göksel, Eray, (Emre) Uğur, (H.Hüseyin), Caner, (Tarık), Deniz, Kadir.

Sarı Kartlar; Faruk Dk.5, Berkan Dk.27, Tayfun Dk.40, Volkan Dk.41, Deniz Dk.48, Hasan Dk.52, M. Inci Dk.65, Hakan Dk.65.

Goller: Kadir Dk. 1 ve 11, Gökmen Dk.9, Tayfun Dk.27, Caner Dk.38, Deniz Dk.78