Kırklarelispor finalde

Kırklarelispor finalde

3. profesyonel lige yükselme gurubuna katılacak takımın belirlenmesi için Babaeskispor stadında yapılan play-off maçlarının birinci karşılaşmasında Yıldırımspor favori Vizespor'u uzatma dakikalarının sonunda penaltı gölüyle 2-1 yenerek ilk finalist oldu.

Günün ikinci maçı Sanayispor'la Kırklarelispor arasındaydı. Kırklarelispor'un çiçeği burnunda yönetimi maçtan önce siyasi partilerin gıpta edeceği bir konvoy düzenledi. Iki otobüs ve yaklaşık yüz arabalık konvoy Kırklareli'ni adeta ayağa kaldırdı. Taraftarın Kırklareli şarkıları, sloganlarıyla yer yeşil, gök beyaz oldu. Vilayet meydanında arabalardan inen taraftar, heykelin önünde toplanıp “Yeşil-beyaz şampiyon Kırklar" sloganlarıyla büyük bir gövde gösterisi yaparken, kısa süreli de olsa trafik felç oldu. Konvoydan sonra Babaeski'ye hareket eden taraftar ve yönetim, Babaeski stadına girdiklerinde; davul, zurna ve taraftar sloganlarıyla Babaeski stadını da salladı.

Başkan Volkan Can ve Yönetim tam kadro maçta yer alırken tribünler Kırklarelispor taraftarıyla doldu. Lig lideri olarak Yükselme gurubuna direk çıkan Babaeskispor lehinde  de sloganlar atan Kırklarelispor taraftarı, maç boyunca takımlarını desteklerken, tam bir tribün şovu yaptı.

Volkan Can Başkanlığındaki yeni yönetimin kısa sürede böyle organize olması herkesi şaşırtırken spor severlerden de tam not aldı. Uzun yıllar böyle bir havayı özleyen Kırklareli'liler; “Kırklarelispor'un profesyonel ligteyken böyle kenetlendiklerini hatırlıyoruz. Yeni yönetim arkasına kısa sürede büyük bir taraftar desteği aldı. Bizi o günlere götürdü. Bu yönetime güveniyoruz ve sonuna kadar destekliyoruz” dediler.

Işin ilginç tarafı tribünlerde slogan atıp takımına destek veren sadece gençler değil, orta yaşlılar ve yaşlılar da tribünde yerini almış, takımlarının başarılı olması için sesleri kısılana kadar bağırıyorlardı.

Kırklarelispor -Sanayispor maçı işte böyle bir atmosferde başladı.  Sanayispor maça hırslı ve istekli başladı. Kırklarelispor ise daha kontrollü bir futbolu tercih etti. Ilk 15 dakika da iki takımında gole çok yaklaştığı pozisyonlara sahipti. Sanayispor ceza sahasının sağ köşegeninden kullandığı serbest vuruşla golü buldu ve 1-0 öne geçti. Erken gelen gol Kırklarelispor da oyun dengesini bozmadı ama Sanayispor ikinci gol için ataklarını sıklaştırdı. Kırklarelispor golden sonra eşitliği sağlamak için Caner, Kadir, Ceyhun ve Eray'la Sanayispor kalesinde gol aradı. Kırklarelispor adına sahneyi Küllü Kadir açtı. Mükemmel bir kafa golüyle eşitliği sağladı. Daha sonraki karşılıklı ataklar iki takıma da gol getirmedi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

Ikinci yarı sahada bambaşka bir Kırklarelispor vardı. Fırtına gibi esen Kırklarlispor'lu futbolcular Sanayi defansına zor anlar yaşatmaya başladı. Golü atan Küllü Kadir, bu defa Eray'a mükemmel bir asist yaptı. Eray sol taraftan topla korner çizgisine, sıfır tabir edilen noktaya kadar indi. Herkesin orta yapmasını beklediği Eray sıfırdan topa vurdu ve top çatala giderek ağlarla buluştu (2-1). Golden sonra Kırklarelispor mükemmel oyunuyla Sanayispor kalesini adeta bombardımana tuttu. Sanayispor kendi yarıalanına adeta hapsoldu.

Iki topu direkten dönen Kırklarelispor, Eray, Kadir ve Caner'le de sayısız gol fırsatlarını cömertçe harcadı. Üçüncü gol ise Caner'den geldi. Caner klasına yakışır bir golle takımını 3-1 öne geçirdiğinde Sanayispor'un ümitleri de  iyice azaldı. Kapanışı Ceyhun'un yerine oyuna giren Anıl yaptı. Sağdan Sanayispor kalesine inen Anıl çapraz pozisyonda mükemmel vurdu. Adeta mermi hızındaki bu vuruşa kalecinin yapacağı çok fazla bir şey de yoktu. Top dördüncü kez Sanayispor ağlarıyla buluştu. Dördüncü golden sonra Kırklarelispor sanki maça yeni başlamış gibi rakip defansa saldırmaya devam etti ve attığından fazlasını da kaçırdı.

Kırklarelispor'lu futbolcuların Kalecisinden forvetine kadar yıldızlaştığı maçta Kırklarelispor ezici bir futbol ve farklı skorla ikinci finalist oldu.

Maçta dikkat çeken en ilginç anlardan biri, her gol atan futbolcunun Başkan Volkan Can ve yönetimine koşmasıydı. Taraftar da uzun süre Başkan ve yönetim lehine tezahüratlarda bulundu. Görünen o ki futbolcu da, taraftar da, Yönetimine duydukları güveni açıkça ortaya koydu.