Kırklarelispor iki siyahi oyuncu deniyor

Kırklarelispor iki siyahi oyuncu deniyor

2009 - 2010 amatör futbol liginde mücadele gösterecek olan Kırklarelispor takımı sezon hazırlıkları sürecinde bünyesine iki siyahi futbolcu alacak. Nijerya Genç Milli takımında oynayan Tayo ve Seye isimli siyahi futbolcular ile anlaşan Kırklarelispor yönetimi bu iki oyuncunun genel durumlarına bakmak için 21 Ağustos Cuma günü yapılan antrenmanda siyahi oyuncuları basına tanıttı. Galatasaray eski futbolcusu olan şimdilerde menajerlik yapan Erhan Önal’ın tavsiyesi ile Kırklarelispor takımına gelen Tayo 20 yaşında Seye ise 19 yaşında, Tayo ve Seye ülkelerinde profesyonel futbol oynuyorlar.

Ülkelerinde futbol oynamak yerine yurt dışını tercih eden siyahi oyuncular Türkiye’ye gelme sebeplerinin Nijerya futbolunun tanıtılması amaçlı olduğunu söylediler. Kırklarelispor Başkanı Volkan Can bu iki siyahi futbolcuyu Kırklarelispor’a kazandırmak istediklerini belirtti ve şunları söyledi; “Bu futbolcular ilk olarak Boluspor takımına gittiler. Fakat Bank Asya 2. Ligi’nin başlaması nedeni ve fiyat konusunda anlaşmasızlık yüzünden takıma dahil olamadılar.

Türkiye’de 4 günlük izinleri kalan bu futbolcular menejerleri Erhan Önal tarafından takımımıza tavsiye edildi. Bizde onları antrenmanımıza dahil ederek genel durumlarına bakacağız. Fiyat konusunda anlaşma sağlanması halinde bugün transfer işlemlerini gerçekleştirmek istiyoruz.”