Kırklarelispor Kulübü Ligi bırakma kararı mı alacak?

Kırklarelispor Kulüp Başkanı Volkan Can; 'Kulübe kimse sahip çıkmıyor ve Kırklareli takımı değilmiş gibi davranılarak hiçbir yardım yapılmıyor.


HABER MERKEZ
 Bu sebepten dolayı TFF. 3 Lig oynayıp oynamama kararı alacağız. Fakat 13 Ağustos 2010 Cuma günü yapacağımız görüşmelerin ardından kararı açıklayacağız” dedi.
Yedi yıl aradan sonra tekrar T.F.F. 3. lige çıkan Kırklarelispor Kulübü Başkanı aradığı desteği bulamayınca ligten çekilme kararı alacaklarını belirtti. Kırklarelispor Kulübü TFF 3. Lig başlamadan borçların kapanması için destek arayışlarına çıktı ve istediği desteği bulamayınca ligten çekilme kararı ile karşı karşıya kaldı.
Kulüp Başkanı Volkan Can; “ Mayıs ayında terfi maçlarından bu yana 3 ay geçmesine rağmen halkımızdan, resmi kurum ve kuruluşlardan destek bulamadığımızdan dolayı ligten çekilme kararı ile karşı karşıya kaldık. On yıldan beri Amatör liglerde bulunan Kırklarelispor’umuzun Yönetimine geçtikten sonra büyük bir değişim içerisinde 2 lig birden atlayarak 3.lige çıktık.
Biz bu özverili çalışmamıza rağmen bütün kesimlerden istediğimiz yeterli desteği bulamadık. Amatör kümedeyken destek verenler Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan ve Kırklareli AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’dı. Ama bu yıl içinde her şey farklı olarak Profesyonel Lig’de bütçeler değişti. Geçen yıl 150 bin liraya bu takımı profesyonel lige çıkarttık.
Bu sezon federasyonun bizden istediği bütçe 1 milyon lira. Bunun haricinde kulübün eski yönetimlerinden kalan 850 bin lira sigorta borcu, 300 bin lira vergi borcu ve 166 bin lira federasyona lisans borcu olduğundan dolayı şuanda Kulüp lisans çıkartamıyor. Bizim ilk hedefimiz bu lisans çıkartma borcunu kapatmak olacak. Bu zorluklarla uğraşırken kulübün bütün gelir kaynakları kapalı olduğundan dolayı ve sabit bir gelir kaynağı olmadığından dolayı Valimiz Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanımız Av. Cavit Çağlayan’la bu konuyu görüşüp, bize ne konuda yardım edebileceklerini öğrenerek lige çıkıp çıkmama kararı alacağız.
Uzun uğraşlardan sonra Profesyonel Lige çıkarttığımız Kırklarelispor’un bu kadar sahipsiz olmaması gerekir ve Kırklareli halkının da sahip çıkması gerekir. Yoksa Profesyonel maç görmeden geldiğimiz yere geri döneriz. Kırklareli Tek yürek olması gerekiyor. Valisinden, Milletvekillerine, Belediye Başkanı’na Oda Başkanları’na kadar hepimiz bütünlük içerisinde olmamız gerekiyor. 13 Ağustos 2010 Cuma gününe kadar kurum ve kuruluşlarla, görüşeceğiz.  Maddi anlamda yine bir yardım yapılmaz ise Kırklarelispor Kulübü’nün yönetimi olarak Lig’den çekilme kararı alacağız.
Kırklarelispor Kırklareli’nin takımıdır, kişilerin, şahıslarının takımı değildir. İnşallah umduğumuz desteği buluruz. Kırklareli’nin reklamını yapmak için resmi kurumlar bir sürü para harcıyor. Aslında en büyük reklamı yapan spordur. Bizim İlimizde de bunu yapacak olan ise Kırklarelispor’dur. Çünkü bütün Türkiye’yi gezerek Kırklareli’nin tanınmasında önemli bir gelişmeyi sağlayacağız ve bu görmemezlikten geliyorlar. Bu vebalin altına sadece biz giremeyiz. Bunun içinde bütün yetkili merceklerle görüşüldükten sonra bu kararı alacağız. Onlarında fikirlerini alacağız ve görüşmelerde hangi kişiler olumlu bakıyor hangileri bakmıyorsa yönetim olarak kararımızı ona göre vereceğiz” dedi.
Başkan Can T.F.F. 3. Lig’de mücadele edecek olan Kahraman Maraşspor 1 milyon borcundan dolayı geçtiğimiz hafta ligten çekileceğini fakat tüm Kahraman Maraş birlik olup bu borcu kapatarak takımlarına sahip çıktıklarını belirtti.
Başkan Can bu sene birlik olarak Kırklarelispor’u lige çıkarma temennisinde bulunarak “ortada bir ayıp varsa bu hepimizin ayıbıdır” dedi. (ue)