"Kırkpınar bir gelenek ve efsanedir"

648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'yle ilgili Edirne Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan Kırkpınar Değerlendirme Toplantısı'nda, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi Sarayiçi Er Meydanı'nda güreşlerin yapılacağı sahanın hazır olduğunu belirtti.


Kırkpınar'la ilgili herhangi bir eksiğin bulunmadığını kaydeden Sedefçi, şunları söyledi: “Bizim için Kırkpınar bir gelenek ve efsane. Biz bu efsaneyi korumak için kol kola girmek zorundayız. Ancak Türkiye'de güreşleri izleyenlerin sayısı her geçen gün azalıyor. Bu nedenle güreşlerle ilgili yenilikler yapılmalı. Tek arzum Kırkpınar güreşlerinin sonsuza kadar sürmesidir.”
Kırkpınar'a dikkat çekmek için Er Meydanı'nda yapmayı planladıkları sumo güreşi gösterisi konusunda tepki gördüklerini belirten Sedefçi, “Biz sumo güreşçisiyle Kırkpınar pehlivanını güreştirmek istemiyoruz. Sadece Er Meydanı'nda bir gösteri güreşi yapmasını istedik. Ancak bu bazı kesimler tarafından yanlış anlaşıldı. Kırkpınar'ı uluslararası alanda tanıtmak için radikal kararlar almayız. Ben artık siyasetçi değilim. Tek dileğimiz Kırkpınar'ın uluslararası bir tanıtımla dikkat çekici hale gelmesidir” diye konuştu.
Eylül ayında Edirne Valiliği'nin katkılarıyla Balkanlar'dan gelecek 150-200 pehlivanı Edirne'de ağırlamak istediklerini de ifade eden Sedefçi, böylece Edirne'yi ve Kırkpınar güreşlerini tanıtabileceklerini söyledi.
Toplantıya Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Aydın ile çeşitli kurum müdürleri katıldı. (s)