KIRKSEDER 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) 1. Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı.

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi’nde yapılan Genel Kurul Toplantısına Kırklareli Vali Yardımcısı İ. Hakkı Çınarsoy, Kırklareli Jandarma Asayiş Komutanı Hürol Erbay ve dernek üyeleri katıldı.
Toplantı Divanın oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan dernek Kurucu Başkanı Nazif Karaçam 2008 yılı faaliyet raporunu okudu. Faaliyet raporunun okunmasının ardından 2009 yılı için belirlenen faaliyet raporu okundu. Raporların okunmasının ardından Yönetim Kurulu seçimine geçildi. Kapalı oyla yapılacak seçimde Yönetim Kuruluna Nazif Karaçam, Savaş Erdem, Alaeddin İkican, Mehmet Özbilen, Erman Ulusoy, Kıymet Güngüt, Firdevs Büyükateş, Hasan Öztürk, İlhan Özaltan ve İbrahim Bozçelik aday olarak çıktı. Denetim Kuruluna ise Hatice Kent, Fuat Ertuğral, Nureddin Nişikli, Ali Haluk Korur, Sebahattin Şenpazar, ve İbrahim Bozçelik adaylığını koydu. Toplamda 25 oyun kullanıldığı Genel Kurulda Nazif Karçam 20, Münür Özkul 20, Alaeddin İkican 17, Erman Ulusoy 16 ve Savaş Erdem 14 oy ile yönetim Kuruluna seçilirken, Denetim Kuruluna ise İbrahim Bozçelik 17, Nureddin Nişikli 14 ve Fuat Ertuğral 14 oyla Denetleme Kuruluna girdi.
Seçim sonrası konuşma yapan Nazif Karaçam; “Beni emekliye ayıracağınızı düşünüyordum. Fakat derneğimizde tekrar bana görev verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Dernekler çok önemlidir. Örgütlenmek önemlidir. Dernekler insanı sorumluluk sahibi yapar. Ben yıllardır derneklerin içindeyim. Kişiliğini geliştirmek isteyenler derneklere üye olur. Sorumluluk altına gelir ve inandığında yönetime dahi girebilir.
Ben her birinizi ateş böceği kadar ışıklı gördüğüm için bu yola baş koydum. Bundan da gurur duyuyorum. Ben 80 yaşında biri olarak hala sizin yanınızda olmaya çalışıyorum ve elimden geldiğince de olmaya devam edeceğim” dedi.(ay)