KIRKSEDER'den Kültür Merkezi'nde şiir dinletisi

KIRKSEDER'den Kültür Merkezi'nde şiir dinletisi

Kırklareli Üniversitesi 2. Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ın destekleriyle Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği’nin(KIRKSEDER)  hazırlamış olduğu şiir ve müzikal etkinliği dün saat 14.30’da Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezinde seyircisiyle buluştu. Adeta şiir ve müzik ziyafeti veren sanatçı ve şairler izleyenlere zevkli dakikalar yaşattılar.

Etkinlik yaklaşık iki  saat sürdü. Sunuculuğunu Kent Konseyi Kültür Sanat Komisyon Başkanı Kayhan  Kuralay’ın yaptığı etkinliğin ilk bölümü şairler tarafından şiirlerin okunmasıyla başladı. Enis Ilgar (Sarkaç), Sebahattin Şenpazar (Ağacım), Kıymet Güngüt (Emanetsin Anadolum), Ibrahim Bolçelik (Gıyabındaki Dava) ve Hakan Konyar Savaş Erdem’e ait olan “Gel deyip de” adlı şiirleri okuyup şiir sevenlere zevkli dakikalar yaşattılar. Gıyabında Bektaş Yavuz bağlama eşliğinde türkü keyfi sundu.

Bektaş Yavuz’un türkülerinin ardından tekrar şiir dinletilerine devam edildi.

 Erman Ulusoy (Unuturum demek kolaydır dile), Alaeddin Ikican (Sevgi Paramparça), Firdevs Büyükateş (Çok benziyorsun), Mehmet Özbilen (Sessiz haykırış), Savaş Erdem’in Sen Sevmeyi bilmezdin adlı şiiriyle birinci bölüm tamamlandı. Proğramın ikinci bölümü ise şair Enis Ilgar’ın “Mevsim sonbahar” adlı şiiriyle start aldı. Sebahattin Şenpazar (meltem), Kıymet Güngüt (Koşulsuz itaat), Ibrahim Bolçelik (Umudun savunması) adlı şiirlerle devam etti. Ozan Mehmet Budak tarafından türkü ziyafeti veridi. Sanatseverler için doyumsuz  anlar tadında olan proğram T.S.M. solisti Seval Koba’nın seslendirdiği türkülerle renklendi. Proğram Mehmet Budak’ın türkü şöleni ile sona erdi.