KIRKSEDER genel kurula gidiyor

KIRKSEDER genel kurula gidiyor

2008 yılının Eylül ayında kurulan “Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği” 17 Ocak Cumartesi günü ‘1. Olağan Genel Kurul’unu gerçekleştirecek.

Halen gazetemiz başyazarı ve araştırmacı yazar Nazif Karaçam’ın başkanlığında A.Ü Açık Öğretim Fakültesi Kırklareli Temsilcisi Öğr. Görv. Münür Saygın, Belediye Veterineri Hasan Çalıkuşu, banka müdürlüğünden emekli, şair Erman Ulusoy, banka müdürlüğünden emekli ve “Cep Sanat” dergisi genel yayın yönetmeni Savaş Erdem’den oluşan ‘Geçici Yönetim Kurulu’yla genel kurula gidecek olan KIRKSEDER, kuruluşundan bu yana ilk kongresini yapmış olacak.

Geçtiğimiz aylarda birçok faaliyete imza atan dernek bu kapsamda; Cumhuriyetin 85. yıldönümü dolayısıyla ”1908 Meşrutiyetinden, 1923 Cumhuriyetine” konulu bir toplantı ile “Cumhuriyet Döneminde Fotoğraflarla Kırklareli” sergisini, 10 Kasım Atatürk Haftası nedeniyle “Atatürk’ün Sevdiği Şarkı ve Türküler” konserini, Atatürk’ün 20 Aralık 1930 tarihinde Kırklareli’ne gelişi dolayısıyla Kırklareli Valiliği’nin düzenlediği tören, toplantı ve konuşmalara katılımını, dernek yönetim kurulu üyesi Savaş Erdem’in öncülüğünde “Trakya Fotoğraf Grubu”nun sergisini gerçekleştirdi.

Dernek aynı zamanda ‘Il Halk Kütüphanesi’nde geleneksel aylık şiir dinletilerine devam etmektedir. ‘Geçici Yönetim Kurulu’ döneminde derneğe; Nurettin Nişikli, Prof. Dr. Gültaç Özbay, Öğr. Görv. Ibrahim Bolçelik gibi isimlerde üye oldular. Başkan Karaçam yapmış olduğu açıklamada, derneğe Kırklareli’li 2 profesörün ve TEMA onursal başkanı Hayrettin Karaca’nın gelini Dr. Alev Karaca’nın da üye olmak istediklerini söyledi. Karaçam KIRKSEDER’in, geniş çevrelerden ilgi ve destek gördüğünü, bunun artarak devam edeceğini, yeni üyelerle güçlenip etkinliğini artıracağını dile getirdi.

Cumartesi günü gerçekleşecek olan genel kurul, Il Halk Kütüphanesi’nde saat 14:00’da açılış ve yoklama ile başlayacak. Divan teşkilinin ardından saygı duruşu gerçekleşecek ve yönetim kurulunun raporu okunacak. Taslak bütçenin belirlenmesinden sonra, üyelerin seçilmesiyle son bulacak olan genel kurul, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 23 Ocak tarihine ertelenecek.