KIRKSEDER iki aylık aradan sonra ilk şiir dinletisini gerçekleştirdi

KIRKSEDER iki aylık aradan sonra ilk şiir dinletisini gerçekleştirdi

Kırklareli Şair Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER)’in aylık şiir dinletisi, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 14:00’da Kırklareli Il Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Iki aylık kısa bir aradan sonra tekrar bir araya gelen şiire gönül verenler en güzel şiirlerini okudular.

KIRKSEDER Başkanı Nazif Karaçam dinletinin başında kısa bir konuşma yaptı. Karaçam konuşmasında şunları kaydetti:

”Iki aylık bir aradan sonra tekrar sizlerle burada bulunmanın mutluluğu içerisindeyim. Bu süre zarfında arkadaşlarımız birtakım çalışmalar yaptılar. Bazıları yeni eserler meydana getirdiler. Üretmiş oldukları sanat eserlerini belki de burada bizlerle paylaşacaklar. Ayrıca buraya şiir sevgisi uğruna Babaeski’den kalkıp gelen arkadaşımızı en içten duygularla selemlıyoruz. Iki aylık dönem içinde yeni kitap bastırmak için çalışma yapan arkadaşlarımız da oldu. Emre Çakmak bunlardan birtanesi. Ayrca bu esnada benim de bir kitap çalışmam oldu.

Size şair diyorum. Çünkü şairlik edebiyatın bir parçasıdır. Bazı arkadaşlarımızın şiirleri bestelenmekte. Bu arkadaşlarımız; Erman Ulusoy ve Alaaddin Ikican. Biliyorsunuz şair yazar halk ozanı Hasan Öztürk sınırları geçmiş durumda. Televizyonlarda onu beğeni ile izliyoruz. Istiyorum ki arkadaşlarımız hep bir gayret içinde olsunlar. Yeni eserler üretsinler.”

Nazif Karaçam’ın konuşmasının akabinde dinletiyi yönetmek üzere Erman Ulusoy kürsüye geçti. Ulusoy daha sonra katılımcıları şiirlerini okumak üzere kürsüye davet etti. En güzel eserleri içtenlikle okuyan şairler büyük takdir topladılar. Şiir dinletisinde sırasıyla şairler tarafından şu şiirler okundu;

Mustafa Bayraktar: Cumhuriyeti koruyalım/ Ey Benim Güzel Vatanım, Enis Ilgar: Tezat, Aysel Tarcan: adını Hiç Bilmediğim/ Ayrılık mı? Ölmek mi?, Sebahattin Şenpazar: Yayla Parkı’nda/ Meltem, Savaş Erdem: Uzak Yaşantılar, Firdevs Büyükateş: Adam Olamadık/ Çocuğum/ Rüyalarının Ateşli Aşkı, Alaaddin Ikican: Izliyor Bizi/ Filistin, Emre Çakmak: Kalbimdeki Acı/ Sevgililer Günü, Erman Ulusoy: Mahşerde Hesap Vereceksin Sen/ Güldürsene Son Kere/ Sanmaki Gönlümde Yangın Var Sana/ Kıymet Güngüt: Dünden Bügüne.

Kırklareli Şair Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER)’nin şiir dinletisine, şair yazar halk ozanı Hasan Öztürk sazıyla da renk kattı. Dinletiye katılanlar arasında Seval Koba, Sema Gökgöz, Melek Ovalı ve Kırklareli TOBB Lisesi son sınıf öğrencisi Şeyma Gökgöz de vardı.

KIRKSEDER’in aylık olağan toplantısı sanat dolu renkli dakikalarla sona erdi.