KIRKSEDER ilk olağan genel kurulunu yaptı

KIRKSEDER ilk olağan genel kurulunu yaptı

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği ilk olağan genel kurulunu yaptı. Dün saat 14:00’dan itibaren İl Halk Kütüphanesi’nin konferans salonunda gerçekleştirilen genel kurulda yeni yönetim seçildi.

10 yıl boyunca ‘Kırklar’ın Sesi Şairler Grubu’ adı altında toplanarak şiir dinletileri gerçekleştirilen topluluk, geçtiğimiz aylarda dernek çatısı altında toplanarak, faaliyetlerini resmileştirmiş ve kısaca KIRKSEDER adını almıştı. Dernek günümüze kadar geçici yönetim kuruluyla faaliyetlerini sürdürmüş ve birçok etkinlik düzenlemişti.

Dün düzenlenen KIRKSEDER’in ilk olağan genel kurul toplantısına, başta Vali Yardımcısı I. Hakkı Çınarsoy olmak üzere; Valilik Özel Kalem Müdürü Ahmet Nuri Tanılır, Jandarma Asayiş Şube Müdürü Jandarma Yarbay Hürol Erbay, aynı zamanda derneğin de üyesi olan Il Mahalli Idareler Müdürü Aleaddin Ikican, KIRKSEDER geçici yönetim kurulu başkanı ve gazetemiz başyazarı araştırmacı yazar Nazif Karaçam, Erman Ulusoy, Savaş Erdem, Nurettin Nişikli, A.Ü. A.Ö.F. Kırklareli Il Temsilcisi Öğr. Görv. Münir Saygın ve yardımcısı Öğr. Görv. Ibrahim Bolçelik, Enis Ilgar, Firvevs Büyükateş, Sebahattin Şenpazar, aynı zamanda gazetemiz yazarlarından olan Hasan Öztürk, Mehmet Özbilen, Ilhan Özaltan, Melek Ovalı, Musa Ipek, Kıymet Güngüt, Mustafa Bayraktar, Fuat Ertuğral, gazetemiz yazarlarından ve ‘toprak ana’ lakaplı Hatice Kunt, Güner Gürkaş, Coşkun Deniz ve Kırklareli Sanatsevenler Derneği Başkanı Hakan Konyar katıldı. Şahsen katılamayan ancak iyi niyet dileklerini ileten Kırklareli Esnaf Odaları Birliği Başkanı A. Fuat Şeker’de bir tane çelenk yolladı.

Öncelikle divan kurulunun seçimine gidildi. Divan Başkanı olarak Aleaddin Ikican, yazman olarak da Mehmet Özbilen ve Hasan Öztürk seçildi. Aleaddin Ikican konuşmasında, Atatürk’ün 1936 yılında söylediği “Kültür; okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden mana çıkarmak, uyanık davranmak, düşünmek, zekayı terbiye etmektir.” sözlerini hatırlattı. Ikican; ilimiz şairlerini ulusal ve uluslararası boyuta taşıyan, geçen yıl gerçekleştirilen “Uluslararası Balkan Şiir, Müzik ve Kültür Etkinliği”nin düzenlenmesini ve finansmanını sağlayan, her fırsatta kültür, sanat ve edebiyat dostu olduğunu gösteren Kırklareli Valisi H. Avni Coş’un programının yoğunluğu nedeniyle katılamadığı, ancak gönlünün oradakilerle olduğunu vurgulayan mesajını okudu ve herkesi saygı duruşuyla Istiklal Marşı’mızı okumaya davet etti. 

Sonrasında dernek başkanı Nazif Karaçam konuşma yapmak üzere kürsüye geldi. Karaçam, kendisinin önerisi üzerine 10 yıldır toplanan bu grubun dernekleşmeye gittiğini söyleyerek şunları kaydetti:

“Dernek faaliyet hayatını, Ulu Önder Atatürk’ün ‘Cumhuriyetin Temeli Kültürdür’ ilkesine ve zeminine oturtmuş, bu faaliyet biçimini tüzüğüne koymuştur. Dernek kurulduğundan bu yana Cumhuriyetin 85. kuruluş yıldönümü dolayısıyla 29 Ekim 2008 tarihinde “1908 Meşrutiyetinden, 1923 Cumhuriyetine” konulu bir konferans, Il Halk Kütüphanesi’nde “Cumhuriyet Döneminde Fotoğraflarla Kırklareli” konulu bir fotoğraf sergisi düzenlemiştir. Ayrıca 2008 Kasım ayı içerisinde yer alan ‘Atatürk Haftası’ dolayısıyla Hasan Öztürk yönetiminde “Atatürk’ün Sevdiği Şarkı ve Türküler” adlı bir konser ve Savaş Erdem’in yönetiminde “Gözümüzün Gördüğü” adlı bir fotoğraf sergisi düzenlenmiştir. Bu etkinliklere Valimiz sayın H. Avni Coş ve Belediye Başkanımız sayın Cavit Çağlayan ile beraber Kırklareli yönetimindeki birçok kurul ve kuruluş ile halk yoğun alaka göstermiştir. Hepsine teşekkür ediyorum. Geleneksel şiir dinletilerimiz de, her ayın ilk ve üçüncü Cumartesi günü devam etmektedir.

Dernekte olmak, derneğin çalışmalarında yer almak, toplumda bir yere gelmek, üyenin kendisini geliştirmesi ve tanınması demektir.  O yüzden KIRKSEDER üyeleri toplumda kültür insanı olarak anılacaklardır.”

Karaçam’ın ardından Erman Ulusoy taslak bütçeyi okudu ve divan başkanı tarafından oylamaya sunuldu. Daha sonra gelecek yıllara ait faaliyet planlarını okumak üzere kürsüye Münir Saygın geldi. Saygın, ilk planları arasında dernek içinde faaliyet yönüne göre gruplar oluşturulması olduğunu belirterek bu grupları; şair ve yazarlar grubu, kültür grubu, müzik ve folklor grubu, görsel sanatlar grubu, sahne sanatları grubu, çevre ve turizm grubu, sosyal ilişkiler grubu ve gençlik grubu olarak açıkladı. Bu açıklamalardan sonra genel kurula 10 dakika ara verildi ve ikram salonunda renkli sohbetler gerçekleşti. Vali Yardımcısı I. Hakkı Çınarsoy programı nedeniyle genel kurul toplantısından ayrılmak zorunda olduğunu belirterek, orada olmaktan mutluluk duyduğunu, ancak genç nesle daha fazla önem verilerek, katılımlarının sağlanması gerektiğini vurguladı.

10 dakikan aradan sonra, yönetim kurulu seçimlerine gidildi. Kapalı, yani gizli oy usülüyle yapılan oylamada sandıktan 24 zarf çıktı. Oylama sonucu oluşan yönetim kurulu şöyle:

Yönetim Asil; Nazif Karaçam, Münir Saygın, Aleaddin Ikican, Erman Ulusoy, Savaş Erdem Yönetim Yedek; Hasan Öztürk, Firdevs Büyükateş, Kıymet Güngüt, Melek Ovalı

Denetim Asil; Ibrahim Bolçelik, Nurettin Nişikli, Fuat Ertuğral Denetim Yedek; Sebahattin Şenpazar, Hatice Kunt, Mehmet Özbilen

Yeni yönetim kurulunun açıklanmasının ardından Nazif Karaçam, Nurettin Nişikli ve Ibrahim Bolçevik günün önemine ve derneğin sürecine yönelik kısa birer konuşma yaptılar. Dilek ve temennilerin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi ve toplantı sona erdi.