KIRKSEDER'liler yine bir aradaydı

KIRKSEDER'liler yine bir aradaydı

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği, her ayın ilk Cumartesi günleri yapmış olduğu şiir dinletilerine devam ediyor.

Mart ayı dinletisi de geçtiğimiz Cumartesi günü saat 14:00’da Il Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşti. Dinleti öncesi bir konuşma yapan Dernek Başkanı Nazif Karaçam, yeni düzenlenecek olan faaliyetlerle ilgili olarak bilgiler verdi. Dernek çalışmalarının kararlı bir şekilde süreceğini belirten Karaçam, üyelerin gayretleri ile düzenleyecekleri faaliyetlerde başarıya ulaşacaklarını vurguladı.                      

Daha sonra söz alan dernek üyesi Münir Saygın, dernek bünyesinde kurulan çalışma kollarının programlarından bahsederek, bu kollar için aktif çalışma ekiplerinin yönetim kurulunca belirleneceğini açıkladı.

Saygın’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen dernek üyesi ve Cep Sanat dergisi Genel Yayın Yönetmeni Savaş Erdem’de dernek üyelerine için oluşturulacak olan şiir antolojisiyle ilgili açıklamalar yaptı. Antolojide her şaire ait fotoğraf ve şiir bulunacağını açıklayan Erdem, bu çalışmanın da titizlikle yürütüleceğini vurguladı.

Daha sonra şiir dinletisine geçildi. Aleaddin Ikican’ın yönetimindeki şiir dinletisinde katılımcılar, kendilerine ait şiirleri seslendirdiler.

Dinletiye başta Dernek Başkanı Nazif Karaçam olmak üzere, Savaş Erdem, Aleaddin Ikican, Murat Otay, Firdevs Büyükateş, Fuat Ertuğral, Münir Saygın gibi birçok dernek üyesi ve çok sayıda katılımcı iştirak etti. Şiir dinletisinin ardından program sona erdi.