KIRKSEDER Lüleburgaz'da büyük ilgiyle dinlendi

KIRKSEDER Lüleburgaz'da büyük ilgiyle dinlendi

Lüleburgaz Belediyesi ile Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) ve Tekirdağ Namık Kemal Şiir Grubu’nun organizasyonu ile Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Lüleburgaz’da bir şiir dinletisi düzenlendi. Kongre Meydanı’ndaki şiir şölenine katılım yoğun oldu.           

Istanbul ve Trakya’nın çeşitli bölgelerinden gelen 30’u aşkın şairin katılım gösterdiği organizasyona Kırklareli’nden; Alaeddin Ikican, Erman Ulusoy, Savaş Erdem, Hasan Öztürk (Bağlama eşliğinde), Mehmet Özbilen, Firdevs Büyükateş, Enis Ilgar, Ilhan Özaltan, Kıymet Güngüt, Sebahattin Şenpazar ve ayrıca KIRKSEDER Başkanı Nazif Karaçam’ın bir şiirini seslendirmek üzere Mehtap Şeker Özırmak katılırken; Lüleburgaz’dan Kevser Özkan ile Bektaş Yavuz; Tekirdağ’dan Aytaç Oy, Sedai Kavrık, Fedai Kavrık, Orhan Özdemir (Sazı eşliğinde), Fehmi Altunay (Udu eşliğinde), Yücel Coşkun, Recep Ümit Nişancı, Selda Polat (Bağlama eşliğinde), Ümran Çuhacı, Beytullah Arabacı (Tekfuri mahlası ile bağlaması eşliğinde) Hüseyin Ünsal (Neferi) Arda Kaan Seçkin; Edirne’den Mehmet-Özlem Ağırgan, Halil Türkan, Istanbul’dan Tahir Sıral ile Hüseyin Kuzucan iştirak etti.

Şiir dinletisinden önce şairler Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı ve şair Kevser Özkan tarafından Gençlik Parkı çay bahçesinde karşılandı. Bu görüşmenin sonrasında şairlere, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak tarafından iftar yemeği verildi. Yemeğe Belediye Başkanı Emin Halebak ve eşi ile Belediye Başkan Yardımcıları Kevser Özkan, Hüseyin Kırcıoğlu, Belediye Meclis Üyesi ve Kültürel Etkinlikler Komisyon Üyeleri Sevcan Durmaz ile Murat Gerenli’de katıldı.

Yemeğin ardından şölen alanına geçildi. Programa gösterilen ilgi daha dinleti başlamadan anti tiyatro şeklindeki basamaklara oturan halkın yoğunluğundan anlaşılıyordu. Belediye Başkanının şiire, şaire, kültür ve sanata verilmesi gereken önemi içeren ve Zafer haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenledikleri şiir şöleni hakkındaki açış konuşmasının sonrasında program sunucuları Bektaş Yavuz ile Sedai Kavrık tarafından şair ve ozanlar birer birer tanıtılarak şiir ve eserlerini seslendirdiler.

Şiir şöleninin sonunda Belediye Başkanı şairlere birer plaket vererek katılımları için kendilerine teşekkür etti.