KIRKSEDER şairleri Tekirdağ yolcusu

KIRKSEDER şairleri Tekirdağ yolcusu

Yüksek düzeyde kültür sanat ve edebiyat yapmayı amaçlamış bulunan (KIRKSEDER) Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği’nden bir grup şairin, Tekirdağ Kiraz Festivali’ne katılmak üzere davet edildiği bildirildi.

Festival yöneticilerinin ismen yaptıkları çağrıda, Dernek Başkanı Nazif Karaçam ve Alaeddin Ikican’ın yanı sıra, dernek ikinci Başkanı, A.Ü. Açık Öğretim Fakültesi Il Temsilcisi Öğretim Görevlisi Münir Saygın, Erman Ulusoy ve Enis Ilgar’ın Kırklareli’yi temsilen Tekirdağ’a gidecekleri açıklandı.

KIRKSEDER Başkanı Nazif Karaçam, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, 10 yıldan beri Tekirdağ’ın kültür, sanat ve edebiyatçıları ile karşılıklı bir dostluk içersinde bulunduklarını belirtti ve şunları kaydetti:

“Dernek olarak davete icabet ederek, Tekirdağ’a gideceğiz. KIRKSEDER’in en önemli çalışmaları arasında, Kırklareli’nin kültür, edebiyat ve sanat alanında geçmişte ve bugün isim yapmış kişilerini tanıtmak vardır.

 Kırklareli onlarla anılıp söylenecektir. Bu nedenle halkı bilgilendirmeyi, Kırklareli kültürünü öne çıkarmayı gaye edindik.”

Karaçam ayrıca, bazı yerlerin KIRKSEDER’in adını söylemekten, gündeme almaktan kaçındıklarını sezinlediklerini, ancak bunun kendileri için hiçbir yararı olmayacağını, çünkü bu yoz zihniyeti ciddiye almadıklarını bildirdi.