KIRKSEDER Şairlerinden Alaeddin Ikican'ın 3 şiirini Beytullah Arabacı besteledi

KIRKSEDER Şairlerinden Alaeddin Ikican'ın 3 şiirini Beytullah Arabacı besteledi

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) üyelerinden Alaeddin Ikican’ın daha önce yayımladığı “Sevgiden Ötesi Yok” adlı şiir kitabının 99. sayfasında yer alan “Köy Kızları” adlı şiiri Tekirdağ’lı ünlü bestekar ve şair Beytullah Arabacı (Tekfuri) tarafından, türkü formatında bestelendi. Beste ve şiirlerinde “Tekfuri” mahlasını kullanan Beytullah Arabacı, Tekirdağ Merkez Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulunda bağlama dersleri veriyor.  

Alaeddin Ikican’ın daha önce de ünlü şair ve yazar Halk Türküleri Sanatçısı Hasan Öztürk tarafından da bestelenmiş “Kırklareli Türküsü”, şiir olarak “Umudun Sevdası” adlı ikinci şiir kitabının 17. sayfasında yer almış bulunmaktadır. Ayrıca aynı bestekar tarafından 53. sayfadaki ‘Ağlamak Bedava’ isimli şiiri de bestelenmiştir. Buna göre Alaeddin Ikican edebiyat dünyasında hem şair hem de şiir sözleri yazan bir sanatçı olarak tanınmaktadır.

Trakya genelinde büyük bir üne kavuşmuş olan Alaeddin Ikican halen Kırklareli Mahalli Idareler Müdürü olarak çalışmaktadır.