KIRKSEDER şiir dinletilerine devam ediyor

KIRKSEDER şiir dinletilerine devam ediyor

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği geleneksel şiir dinletilerine devam ediyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü yeni şiir dinletileri için biraraya gelen dernek üyeleri, dinletiyi soğuk havaya rağmen yoğun bir katılımla gerçekleştirdiler. Il Halk Kütüphanesi’de saat 14:00’da gerçekleşen programa başta dernek başkanı ve gazetemiz başyazarı Nazif Karaçam olmak üzere; Erman Ulusoy, Münir Saygın, Aleaddin Ikican, Firdevs Büyükateş, Mustafa Bayraktar, Muzaffer Koçtürk, Sebahattin Şenpazar, Enis Ilgar, Erdoğan Kantürer, gazetemiz yazarlarından Hasan Öztürk, Kıymet Gümgüt, Fuat Ertuğrul, Savaş Erdem, Vedat Balkan, Seval Koba, Mehmet Özbilen, Ilhan Özaltan, Meral Göçer, Halil Göçer ve çok sayıda dinleyici katıldı.  

Erman Ulusoy’un yönettiği programın açılış konuşmasını başkan Nazif Karaçam yaptı. Karaçam, dernek faaliyetlerinin kamuoyundan oldukça olumlu tepkiler aldığını dile getirerek, halkın desteği ve dernek üyelerinin özverili çalışmalarıyla daha da güzel faaliyetlere imza atacaklarını belirtti ve şunları kaydetti:

“Öncelikle belirtmek istiyorum. Tekirdağ Namık Kemal Derneği Başkanı Aytaç Oy, derneğimizin tüm üyelerinin yeni yılını kutlayarak selamlarını iletti. Edebiyat yalnız şiir yazmak değildir. O yüzden edebiyatın diğer dallarıyla da meşgul olmamız gerekiyor. O doğrultuda arkadaşlarımızın bazı düşünceleri var. Zamanı ve yeri geldiğinde bunlar açıklanacaktır. Benim söylemek istediğim; daha iyi şiir, daha fazla ve daha güzel şiir ortaya koyabilmek için mutlaka okumak gerekmektedir.”

Yeni yönetimin değişik sanat dallarıyla ilgili çalışmalar yapacağını vurgulayan Karaçam, iddialı bir dernek olmadıklarını fakat, hedeflerini gerçekleştirmede diğerlerinden farklı bir kuruluş olduklarını ortaya koymak gerektiğini söyledi. Dernek Başkanı Karaçam, KIRKSEDER’in ildeki diğer derneklere nazaran eğitim seviyesinin daha yüksek olduğunu söyleyerek, Trakya’daki diğer sanat gruplarıyla da temas içinde bulunduklarını ve ortak çalışmalar yapacaklarını açıkladı.

Karaçam’ın konuşmasının ardından dernek üyelerinden Münir Saygın ve Sebahattin Şenpazar önerilerde bulunarak, bunların yönetim tarafından tartışılmasını ve analiz edilerek fikir birliğine varılmasını dile getirdiler.

Bu konuşmaların ardından şiirlerini okumak isteyenler sırayla kürsüye gelerek, duygu dolu dizelerini dinleyicilerle paylaştılar. Görevi dolayısıyla tayini Kırklareli’ne çıkmış olan ve aslen Çorum’lu olan halk ozanı Kevser Ezgili’de dinletiye katılmış olduğundan dolayı mutluluğunu dile getirdi.

Birçok katılımcının şiirlerini okuduğu dinleti kısa bir aralık verdikten sonra tekrar devam etti. Ikinci turda da kendilerine ait ve tarihe geçmiş şairlere ait dizeleri okuyan birçok katılımcı dakikaları renklendirdi.

Programın son kısmında Hasan Öztürk’ün bağlaması eşliğinde THM ve TSM’den şarkılar söylendi. KIRKSEDER korosu üyelerininde katılımıyla hep bir ağızdan söylenen eserler dinleyenlerden büyük alkış aldı. Program bu faaliyetlerle son buldu.