KIRKSEDER toplantılarına hız verdi

KIRKSEDER toplantılarına hız verdi

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER)in her ayın başında yaptığı toplantılarına daha iyi ve sağlık bir çalışma şekilde sürdürmek amacı ile yaptığı dinleti ile sürdürdü. 18 Nisan Cumartesi günü,  saat 14:00’da Il Halk Kütüphanesi Burhan Karaçam Toplantı Salonu’nda gerçekleşen dinletiye;

KIRKSEDER Kurucu Dernek Başkanı Nazif Karaçam ve Başkan Yardımcısı Münir Saygın ile birlikte dernek üyeleri Enis Ilgar, Firdevs Büyükateş,  Alaeddin Ikican, Melek Ovalı, Sebahattin Şenpazar, Mehtap Şeker Özırmak, Nevzat Bilgiç, Erman Ulusoy, Mustafa Bayrak katıldı. Nisan ayının ikinci toplantısı olduğu için diğer üyeler mazeretlerinden dolayı toplantıya katılamadıkları belirtildi. Samimi ve nezih bir ortamda gerçekleşen dinleti de ayrıca 18 Nisan doğum günü olan KIRKSEDER Kurucu Dernek Başkanı Nazif Karaçam’a sürpriz doğum günü düzenlendi.

Alaeddin Ikican yönetiminde gerçekleşen şiir dinletisinde açılış konuşmasını yapan Ikican, Dernek olarak dinletilere daha fazla zaman ayırmak amacıyla normalde ay başlarında yapılan toplantıları, Nisan ayının ikinci haftası da gerçekleştirdiklerini belirrtti. Ilk haftalarda daha çok katılımcının olduğunu belirten Ikican, dinletiye katılan üyelere teşekkür etti. Yapılan açılış konuşmasının ardından şiir dinletisine geçildi. Şair Enis Ilgar’ın “Kalemim” isimli şiiri ile dinleti start aldı. Toplantı daha sonra Dernek üyeleri Firdevs Büyükateş’in “Bahar”, Erman Ulusoy’un “Unuturum sanmıştım”, Mustafa Bayrak’ın; ”Yolunu iyi çiz”, Sebahattin Şenpazar’ın; “Hayata dönüşüm”, Alaeddin Ikican’ın; ”Yaşamak isterim” şiirlerini seslendirmesi ile sürdü.

“Iyi ki doğdun, Nazif Karaçam”

Şiir dinletisinde ilk turun gerçekleşmesinin ardından  KIRKSEDER Başkan Yardımcısı Münir Saygın, 18 Nisan tarihinin  KIRKSEDER Kurucu Dernek Başkanı Nazif Karaçam’ın doğum günü olduğu belirterek, Karaçam’a doğum günü pastası aldıklarını ve bu doğum gününü hep birlikte kutlamak istediklerini belirtti. Getirtilen doğum günü pastasındaki mumları teker teker üfleyen Karaçam; ”Böyle sürpriz bir doğum günü düzenlediğiniz için herkese teşekkür ederim.”dedi. Pasta mumlarını güçlü bir şekilde üfleyen Karaçam’a, dernek üyeleri de hep bir ağızdan;” Iyi ki doğdun, Nazif Karaçam” diyerek tebrik ettiler.

Doğum günü kutlamasından haberdar olmadığını ve kendisi için sürpriz olduğunu belirten Karaçam, bu doğum günü ile 79 yaşına bastığını dile getirdi. Daha sonra kesilip, dilimlere ayrılan pastadan dernek üyelerine de ikram edildi.  Dinleti sırası ile seslendirilen şiirlerin ardından son buldu.