KIRKSEDER üyeleri geçtiğimiz Cumartesi günü yine bir aradaydı

KIRKSEDER üyeleri geçtiğimiz Cumartesi günü yine bir aradaydı

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği, geçtiğimiz Cumartesi günü yine bir aradaydılar.

Saat 14:00’da İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen toplantının Edirne ‘Ozan Ağacı’ grubundan misafirleri de vardı. Toplantıya Edirne’den Mehmet ve Özlem Ağırgan çifti, İlhan Acarser, Emine Kaynak Mazlum, Türkan Acarser, Ihsan Türksen, Osman Uğur, Esin Kılcı katılım gösterdi.

Kırklareli’den de başta Dernek Başkanı Nazif Karaçam olmak üzere; Firdevs Büyükateş, Münir Saygın, Savaş Erdem, Erman Ulusoy, Aleaddin Ikican, Halil Göçen, Seval Koba, Mehmet Özbilen, Esra Cengiz, Coşkun Cengiz, Kıymet Güngüt gibi birçok dernek üyesi ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Nazif Karaçam, derneğin ilerleyen çizgisinden bahsederek, yapacakları hedefe çok çalışarak ulaşabileceklerini belirtti. Karaçam yeni banknotlardan 50 TL üzerinde resmi bulunan Fatma Aliye Hanım’dan ve Kırklareli kökenli olmasından da bahsederek, konuyla ilgili bilgiler verdi.

Karaçam ayrıca, Vahit Lütfü Salcı ve Aşık Ali Tamburacı’nın ölüm yıldönümleri dolayısıyla onların hayatları ve eserleri hakkında da katılımcılara bilgiler sundu.

Karaçam’ın ardından dernek yönetim kurulu üyesi Öğr. Görv. Münir Saygın, dernek faaliyetleri hakkında sunumlar yaptı. Saygın, KIRKSEDER’in çalışmaları içinde Kırklareli’den yetişmiş, fakat Kırklareli’li oldukları bilinmeyen şair, yazar, sanatçı gibi kişileri araştırıp ortaya çıkarmak ve bu konuda kamuoyunu, Kırklareli halkını bilgilendirmek de olacağını söyledi. Saygın, ilk olarak, bu kişilerin arasından; Karagöz, Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Uzman, Çocuk Yuvaları kurucusu Dr. Fuat Umay, Kırklareli ve Trakya’nın ilk kadın şairi Hürmüz Hanım, Türkiye’nin ilk pedagogu Selim Sabit Efendi gibi isimleri sayarak, bu ve daha birçok kişi hakkında konferanslar düzenlemek istediklerini dile getirdi. Saygın, dernek olarak geçtiğimiz ay yapılan ilk genel kurulda seçilen yeni yönetim kurulunun, Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve Üniversite Rektörünü ziyaret edeceğini açıkladı.

Bu konuşmanın ardından programa geçildi. Yönetim kurulunun aldığı kararla derneğin programlarını ilk 6 ay içinde Aleaddin Ikican’ın, son 6 ay içinde de Erman Ulusoy’un yönetmesine karar verildi.

Aleaddin Ikican’ın yönettiği program, derneğin gençlik kolları ve diğer kol üyelerine yeni kimlik kartlarının dağıtılmasıyla başladı.

Daha sonra şiir dinletisine geçildi. Ilk olarak Mehmet Ağırgan burada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, güzel bir konuşma yaptı ve bir şiirini okudu. Edirne’li misafirlerin yoğun olduğu dinletide, Kırklareli grubu da şiirlerini okudular. Gazetemiz yazarlarından, şair ozan Hasan Öztürk’ün bağlaması eşliğinde türküler söylenen program, bu renkli dakikaların ardından sona erdi.