KIRKSEDER Yönetim Kurulu Üyesi Aleaddin Ikican "Kapadokya Şiir Şöleni"ndeydi

KIRKSEDER Yönetim Kurulu Üyesi Aleaddin Ikican 'Kapadokya Şiir Şöleni'ndeydi

Ilimiz şairlerinden ve sevilen isimlerden biri olan Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aleaddin Ikican, 16-17-18 Ekim tarihlerinde düzenlenen “Kapadokya Şiir Şöleni”ne katıldı.

Geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene 4.sü gerçekleştirilen “Kapadokya Şiir Şöleni” yoğun katılım ve coşku içerisinde geçti. 3 gün süren etkinlikler çerçevesinde Türkiye ve yurtdışından birçok şiir ve edebiyat sevdalısı Nevşehir’de buluştu.

Şiir şölenine Nevşehir’in idari ve bölge amirleri, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, dernek başkanları, yazarlar, şairler, esnaf sanatkarlar, iş adamları, eğitim ve öğretim kurumu mensupları, çeşitli üniversite ve okullardan öğrenciler, öğretmenler, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Şölene ilimizden katılan Şair Alaeddin Ikican, okuduğu “Paramparça” ve “Gitmem Be Gülüm” isimli parçalar ile en iyi yorum yapan kişiler arasında gösterildi. 4. Uluslararası Geleneksel Kapadokya Şiir Şöleni’ne Makedonya, Kosova, Almanya, Kıbrıs ve Azerbaycan ile yurt içinden davet edilen 120’nin üzerinde şair ve yazar katılarak görkemli bir şölenin gerçekleşmesini sağladılar.

Aynı zamanda ILESAM üyesi olan Ikican, muhtelif zamanlarda gazetemizde konuk yazar köşesinde edebi yazılar da yazmaktadır.

16 Ekim Cuma günü ilk olarak saat 12:00’de Konya’lı Ömer Usta’ın restaurantında buluşan şair ve yazarlar, Uçhisar Taşhan’da valilik tarafından ikram edilen öğle yemeğinde bir araya geldiler. Yemek sonrası Nevşehir Valiliği, Il Milli Eğitim Müdürlüğü, Il Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden şair ve yazarlar, saat 14.00’de Nevşehir Valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koydular. Çelenk törenine Ürgüp FM Yönetim Kurulu ve aynı zamanda Kapadokya Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ayşe Paslanmaz, gerçekleştirilen şiir yarışmasında jüri üyesi olan Şair-Yazar  Cezmi Ersöz ve sanatçı Ahmet Selçuk Ilkan’da katıldı. Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen tüm katılımcılarla birlikte Istiklal Marşı’nın okunmasının ardından akşam Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Ödül Takdim ve Şiir Dinletisi” gerçekleşti. Bin kişi kapasiteli Kültür Merkezine beş bin kişi akın edince yer bulamama sorunu yaşandı. Geceye bölge idare amirleri, belediye başkanları, jüri heyeti, emniyet birimleri, şube müdürleri, sponsor firma temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun bir ilginin olması nedeniyle birçok katılımcı bu muhteşem organizasyona katılamadı.

Törene aynı zamanda bir Kırklarelili olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Turist Rehberleri Daire Başkanı Müjdat Özbahçıvanoğlu’da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı temsilen katılarak, Alaeddin Ikican’ı yalnız bırakmadı. Gece geç saatlere kadar devam eden bu etkinlikte şiir yorumcusu Ahmet  Selçuk Ilkan’ın yaklaşık bir saat süren muhteşem şiir yorumları ile halk sanatçısı Ekrem Çelebi’ni türküleri katılanlardan büyük alkış topladı. Ilkan, yakın dostluk kurduğu şairimiz Alaeddin Ikican’a Kırklareli’nde de bu tür organizasyonlarda beraber olmayı arzu ettiğini söyledi.

17 Ekim Cumartesi günü Uçhisar Zelve, Ürgüp ve Göreme’yi gezen şair ve yazarlar Ürgüp Kongre Merkezi’nde yapılan şiir dinletisine katıldılar. Şairler burada kendi şiirlerini yorumladılar. Alaeddin Ikican’ın yorumladığı şiirleri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı ve en iyi yorumlayanlar arasında sayıldı. Daha sonra konuk Şair ve sanatçılar Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in ikram ettiği akşam yemeğinde biraraya geldi. Aynı günün akşamı polis evinde Il Emniyet Müdürü’nün misafiri olan şairler, burada yapılan eğlence programında birbirleri ile tanışıp kaynaştılar ve fon müziği eşliğinde şiir yorumlarına devam ederken, Il Emniyet Müdürü’nün organize ettiği sanatçıların müzikleriyle yörelerine ait oyunları oynadılar.

18 Ekim Pazar günü Nevşehir ve ilçelerini gezen şairler havanın çok rüzgarlı olması nedeniyle programda bulunan balon turunu gerçekleştiremediler. Uçhisar Belediye Başkanlığı’nın ikram ettiği öğle yemeğini müteakip şairler vedalaşmaya başladı. Veda sırasında topluluk adına bir konuşma yapan ilimiz şairi Alaeddin Ikican, konuşmasının sonunda okuduğu dörtlükle tüm şairlerinin yolunun aydınlık olmasını, ilham ışıklarının hiç kararmamasını arzuladığını, güler yüz ve tatlı dilin her zaman kendileri ile arkadaş olmasını temenni ettiğini ifade etti. Ikican’ın okuduğu dörtlükte şu mısralar vardı;

Bir selam, bir ömür verir bazısına içtenlikle / Bir ömür, bir selam yerini tutmaz bazı yerde / Gülmeyen yüzle verilen binbir armağan yerine / Tatlı dil, güler yüz deva bilirim her derde.

Şairlerin Valiliği ziyareti sırasında daha önce ilçemiz Vize’de Kaymakamlık yapan Vural Demirtaş’ı da ziyaret eden Ikican’a, halen Nevşehir Vali Yardımcısı olarak görev yapan Demirtaş tarafından kendi sine ait “Hayatın Içinden 303 Fıkra” isimli kitap armağan edildi.