"Kırsal Alanda Kadın"ın önemi panelde ele alındı

Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü tarafından '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında dün Kültür Merkezi'nde 'Kırsal Alanda Kadın' konulu bir panel düzenlendi.

Her yıl kutlanan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında bu yıl Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü tarafından dün saat 10.00’da Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kırsal Alanda Kadın”ın önemini düzenlenen panelde masaya yatırıldı. Düzenlenen panele; AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Vali Yardımcısı İ. Hakkı Çınarsoy, Kırklareli Tarım İl Müdürü Murat Yıldız, AK Parti İl Başkanı Ahmet İbrikçi, Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı, Gençlik Kolları Başkanı İlker Kayrak,  Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, köylü kadınlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kırklareli Tarım İl Müdürü Murat Yıldız tüm kadınların kadınlar gününü kutlayarak şunları kaydetti:
“Kadınlarımız üstlendiği sorumluluklar ile dünyanın her yerinde olduğu gibi üretimde görünmez saflarda yer almaktadır. Kırsalda kadın emeğinin ve işgücünün karşılığını yine her alanda olduğu gibi erkeğine mal etmektedir. Küçük ve orta düzeyde faaliyet gösteren tarımla uğraşan ailelerimizdeki faaliyetler çoğunlukla kadın emeği ile devam etmektedir. Sosyal aile yaşantımızın vazgeçilmez temel taşları kadınlarımız, bitkisel üretimde, hayvancılıkta söz sahibi olan kadın olmadan tarım sürdürülemez ve sürdürülmesi de düşünülemez.
Tarımda amaçlanan ürünleri elde edebilmek için kadınlarımızın tarımdaki önemini hiç göz ardı etmemeliyiz. Sosyal ve ekonomik yaşantımızın vazgeçilmezi olan ve tarımda isimsiz kahramanlar olarak belirtilen kadınlarımıza destek olmak ve her türlü etkinlikte kırsal kadının çağdaş anlayışlarla yer almasını sağlayacak eğitsel ve toplumsal destekleri yapmak ödevimiz ve görevimiz olacaktır.
Ülkemiz tarım politikalarında çok önemli ve köklü adımlar atmaktadır. Tarımda önemli bir paya sahip olan kadınlarımızın problemlerinin çözümüne yönelik olarak özel bir önem vermektedir. Bakanlığımızca Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğümüzce 1997 yılında kurulan Kadın Çiftçiler Dairesi Başkanlığımız her geçen gün kadın çiftçilerimizin hayat standartlarını yakalamaya yönelik çalışmalarını arttırarak devam ettirmektedir.
Bu bağlamda kırsal alanda kadınımızın gelir düzeyinin arttırılması Türk Kadınının sosyal ve ekonomik refaha ulaştığı başarılı noktaya kırsaldaki kadınlarımızın da ulaşmasını sağlayacağız. Bakanlığımızın bugüne kadar ulaştığı çalışmalara aynı kararlılık ve hazimle devam edeceğiz. Düzenlediğimiz bu etkinliğimize katkıda bulunan başta Valiliğimiz olmak üzere sivil toplum örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür eder, katılımlarınızdan dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim.”
AK parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ile Kırklareli Vali Yardımcısı İ. Hakkı Çınarsoy’da yaptıkları konuşmalarında tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutlayarak, kadının tarım alanındaki yerine ve önemine değindiler. 
Yapılan konuşmaların ardından Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi sunuldu. Ardından Tarım Mühendisi Duygu Tanman tarafından Kırsal Alanda Kadının önemi konulu bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonra; Namık Kemal Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Gülen Özdemir “Kırsal Alanda Kadının Yeri, İstihdamı ve Örgütlenmesi”, Antalya Önder Çiftçi Kadını Fatma Onur “Seracılık”, Bursa Önce Çiftçi Kadını Bahriye Üstükarca “Meyvecilik, Sebzecilik, Mantarcılık”, Babaeski Yenimahalle Önder Çiftçi Kadını Dr. Oya Gönen “Kırsalda Kadın ve Zirai İlaç Kullanımı Güvenliği”, Karamusul Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürcan Kırım, Kavaklı Beldesi Önder Çiftçi Kadını Ertül Yardım ve Değirmencik Köyü Önder Çiftçi Kadını Hatice Kunt  yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. (s)