Kırsal Kalkınma, Kırklareli'de masaya yatırılacak

Kırsal Kalkınma, Kırklareli'de masaya yatırılacak

İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesinde ve Yunan Güneydoğu Avrupa Araştırma Merkezi'nin (SEERC) ortaklığında, Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülen "Trakya Dağ Köylerinin Sosyal ve Ekonomik Kırsal Kalkınma Araştırması" isimli proje kapsamında, ilimizde bir tanıtım ve fikir edinme toplantısı gerçekleştirilecek. “Kırsal kalkınma üzerine bilgi paylaşımı” adı altındaki bu toplantı 5 Ağustos tarihinde, ilimiz Akkuş Kaya Otel’de düzenlenecek.    

Toplantı ve proje ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgiler verildi;

“Trakya Dağ Köylerinin Sosyal ve Ekonomik Kırsal Kalkınma Araştırması" isimli proje, İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesinde ve Yunan Güneydoğu Avrupa Araştırma Merkezi'nin (SEERC) ortaklığında, Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülen bir araştırmadır. Yapılan akademik çalışmanın her aşamasında konuyu oluşturan bölge insanının katkı yapması amaçlanmıştır. Dolayısıyla projenin Trakya'da faaliyet gösteren her türlü yerel ve bölgesel kurum ve kuruluşların işbirliğiyle gerçekleşmesi hedeflenmektedir.

Bu hedefe ulaşmamız için proje ekibimiz, 5 Ağustos tarihinde kırsal kalkınma üzerine konuşulacak toplantıya katılımınızdan şeref ve mutluluk duyacaktır.

Trakya Dağ Köylerinin Sosyal ve Ekonomik Kırsal Kalkınma Araştırması" isimli proje, İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesinde ve Güneydoğu Avrupa Araştırma Merkezi'nin (SEERC)[1] ortaklığında, Avrupa Birliği eş finansmanıyla yürümektedir (CSDProject). Araştırmanın ana konusunu Kırklareli'nin özellikle kuzey bölgesinde yer alan orman içi ve orman kenarında yerleşik köyler oluşturmaktadır. Projenin temel amacı; kırsal kalkınma konusunda Avrupa Birliği'nin tecrübe ve bilgisini araştırmak ve paylaşmak, Trakya bölgesini pilot model seçerek Türkiye'deki dağ köylerinin kırsal kalkınma kapasitelerinin arttırılmasını sağlamak, Avrupa Birliği üyesi devletlerin üniversitelerinin de katılımıyla kırsal kalkınmaya yenilikçi, bilimsel ve işbirlikçi bir yaklaşım sağlamaktır.

Trakya Dağ Köylerinin Sosyal ve Ekonomik Kırsal Kalkınma Araştırması" bir araştırma projesidir, ancak yapılan akademik çalışmanın her aşamasında konuyu oluşturan bölge insanının katkı yapması amaçlanmıştır. Dolayısıyla projenin Trakya'da faaliyet gösteren her türlü yerel ve bölgesel kurum ve kuruluşların işbirliğiyle gerçekleşmesi hedeflenmektedir. Projenin kalkınmasını hedeflediği dağ köyleri sakinlerinin araştırma sürecine katılımı da, proje ekibi için, bir o kadar değer taşımaktadır.”

Toplantının programı ise şöyle;

10.30. Kayıt - Çay/Kahve ikramı, 11.00. Proje çalışmalarının özetlenmesi, 11.30. Avrupa Birliği - Türkiye ilişkileri açısından kırsal kalkınma üzerine sunumlar, 12.00. Avrupa Birliği'ndeki başarılı kırsal

kalkınma projelerinden örneklerin sunulması, 12.40. Öğle Yemeği, 14.00. Kırklareli kırsalının kalkınması için oluşturulabilecek stratejilere dair değerlendirmeler.