Kış için hazırlıklar başladı

Her hafta Cumartesi günü Otogar yanına kurulan halk pazarında bu hafta kışlık yiyecekler revaçtaydı.


HABER MERKEZİ
  En çok ilgi gören kışlık yiyeceklerden biride salçalık kırmzıbiberlerdi. Kilosu 1 TL ile 1.50 TL arası satılan salçalık kırmızıbiberlere yoğun ilgi gösteren bayanlar en uygun olanlarını bulmak için pazarın her köşesini gezdiler. Sabahın erken saatinde Cumartesi pazarına akın eden vatandaşlar en kaliteli ve en uygun ürünleri alabilmek için bir birileri ile yarıştılar.
Salçalık biberlere gösterilen ilginin nedenini açıklayan bazı vatandaşlar şunları dile getirdi; “Kış mevsimine yaklaşıyoruz. Bu güzel havaların ardından iki ay sonra çetin kış şartları kapımızı çalacak. İşte o zaman bizler bu kırmızıbiberlerden yaptığımız salçalar ile yemek yapacağız. Bu salçalar ile yaptığımız lezzetli yemekleri yiyerek hem kış mevsiminden zevk alacağız. Hemde kış mevsimindeki soğuk havaların neden olacağı hastalıklardan korunacağız.”
Yeni mahsül olarak nitelendirilip satışa sürülen kırmızıbiberlerin en iyilerini seçen vatandaşlar tabiî ki diğer reyonlarıda ihmal etmediler.
Yaz mevsimin sona erip sonbahar mevsimi içerisinde bulunduğumuz şu günlerde yazlık kıyafetler yerini azda olsa kışlık kıyafetlere bırakmaya başladı. Sezonun sona ermesi ile kısa kollu tişörtler yakın zamanda tezgahlardan kalkmaya başlayacak.
Cumartesi pazarındaki giyim reyonlarında dikkat çeken kıyafetler arasında kış mevsiminin yaklaştığını hatırlatan kışlık montlar göze çaptı. Okul kıyafetleri ile birlikte tüketiciye sunulan kışlık montlar şimdilik beklediği ilgiyi bulamasada ilerleyen günlerde satış oranını yüksek seviyelere getirecek gibi duruyor. Okullarında açılması yönelik pazarda sadece okul kıyafetleri ve önlük yakaları göze çarparken, defter kalem gibi diğer okul malzemelerinin satışının olmayışı dikkat çekti.
Kışın en çok satılan meyvelerden birisi olan elma şimdilerde tek tük bazı reyonlarda kilosu 1 TL’ye satılıyor. Güneşli ve güzel havalarda pek ilgi görmeye elmanın kışa girildiğinde hemen hemen her reyonda görülerek satılması bekleniyor. Sofraların vazgeçilmezlerinden biri olan patates bazı reyonlarda kilosu 75 kurştan satılırken, yeşilbiberler 50 kuruşa, taze fasulye 3 TL’ye Cumartesi pazarında satışa sunuldu. Vatandaş yine her zamanki gibi alım gücüne göre pazar alış verişini yaparak evine geri döndü. (cs)