Kışın ders verdikleri okulda yazın badana yapıyorlar

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, Murat Erbay İlköğretim Okulu öğretmenleri, yaz tatili dolayısıyla okulda temizlik ve badana yapıyorlar.

 


Okul Müdürü Birol Tansoylu, yaptığı açıklamasında okulda genel olarak yardıma muhtaç ailelerin çocuklarının eğitim gördüğünü söyledi.
Kendisiyle birlikte okul müdür yardımcısı ve bir hizmetli ile okulda badana çalışması yaptıklarını belirten Tansoylu, ''Her şeyi devletten beklememek gerek. Boya alımı için vatandaşlardan yardım bekliyoruz'' dedi.
Tansoylu, şöyle devam etti:
''Boya konusunda yardım gelmeyince okul müdür yardımcısı Kadri Güzelgül ve yardımcı hizmetlimiz Ahmet Kocakır ile kendi paramızla iki galon boya aldık ve okulu boyamaya karar verdik. Bu yola üçümüz girdik. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Gerekli kaynağı bulabilirsek, okulun tamamını boyayacağız.''
Öte yandan Tansoylu, Malkara'da hayırsever işadamı İhsan Erbay tarafından 1996 yılında oğlu Murat Erbay anısına yaptırılan okulun 28 derslikli olduğunu ve 2 bölümden oluştuğunu belirterek, ''Okulun İçin Bir Dilek Tut'' kampanyası kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kurucusu olduğu Toplumsal Gelişim Merkezi'ne (TOGEM) mektup yazıp yardım isteyen iki okuldan biri olduklarını bildirdi. aa