Kıyak, Basri beye

Kıyak, Basri beye

Kırklareli Belediyesi İmar Müdürlüğü, Trakya’nın en ağır işleyen, uygulamada en zor geçilen müdürlüğü olma ünvanını devam ettiriyor. Kırklareli Belediyesi İmar Müdürü Basri Gürel; İmar uygulama mevzuatının duayenliğini kimselere bırakmadığı gibi, bu konuda tavsiye ve bilirkişi değerlendirmesini de yok sayan yapısıyla eşine ender rastlanan bir teknik adam.
İmar plan uygulamasında, problemsiz alanlarda bile normal ruhsatların alınması, Kırklareli Belediyesi’nde oldukça uzun bir süreç yaşandıktan sonra ancak gerçekleşiyor.
Son dönemde ruhsat dosyaları incelendiğinde en kısa zaman diliminin müracaat tarihinden sonra ortalama üç ay olduğu görülüyor. Bunun yanı sıra ruhsat harçları yattığı halde, 20 ay, 30 ay gibi bekleyen, süresi tamamlanmış, ancak hala çözüme ulaşmamış dosyalar da var.
Gazetemiz bu konuda çok sıklıkla vatandaşlardan gelen mağduriyet şikayetlerini almaya devam ediyor.         
2. Dönem halkın güvenini alarak koltuğuna oturan Belediye Başkanımız Cavit Çağlayan’ın bu konudaki duyarsızlığı ise kamuoyunun merak konusu.
PINAR MAHALLESI HALA ÇÖZÜLMEDI
En son uygulanan 18. madde çalışması bilindiği üzere Pınar Mahallesi’nde yapılmıştı. Imar Müdürümüz Basri Gürel son dakikada askı öncesi plana koyduğu; “Plan bütünlüğünün KESINLEŞMESI ILE UYGULAMA YAPILABILIR” şartı problemsiz parselleri de çözümsüzlüğe soktu.
ODALARIN ITIRAZI DA IŞE YARAMADI
Geçtiğimiz dönemde İnşaat Mühendisleri Odası’nın, Belediye Meclisi’ne yaptığı müracaat da, Basri Bey’in mühalefeti sebebiyle reddedildi.
 Söz konusu oda, planda itiraz görmeyen parsellerin uygulamaya açılmasını, böylelikle bir kısım vatandaşın mağduriyetinin ortadan kaldırılacağını, bütün bir bölgeyi kilitlemenin hiçbir faydası olmayacağını belirten bir teklifle konuyu Kırklareli Belediye Meclisi’ne taşıdı.
Seçim öncesi yapılan Meclis toplantısında, olumlu bir sonuca ulaşamayan şehrimizin teknik adamları, Basri Bey’i ikna edemeyecekleri kanaatine vararak olaya taraf olmaktan vazgeçtiler.
Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen Meclis toplantısında ise, Mimarlar Odası’nın organizasyonu ile 2008 yılında iş yapan 25 müteahhitin, Şehir Imar ve Planlama Müdürlüğü’nde kullanılmak şartı ile bağışladıkları binek oto, dileriz Imar Müdürlüğü’ndeki çalışmalara hız katar. Bir avuç şehirde, lokomotif sektör olan inşaat sektörünün uygulamasını kolaylaştırarak, önünü açar.