Kıyıköy Belediye Başkanı Gök; "Belediye plajımızda ciddi tedbirler aldık"

Kıyıköy Belediye Başkanı Gök; 'Belediye plajımızda ciddi tedbirler aldık'

Geçtiğimiz günlerde deniz sezonunun ilk boğulma olayı yaşanan Kıyıköy beldesi belediye plajında, tatilcilerin güvenliği için önlemler en üst düzeye çıkartıldı. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kıyıköy Belediye Başkanı Ismail Gök, yaşanan boğulma olaylarının aileler kadar kendilerini de derinden üzdüğünün altını çizdi.

“Lütfen dikkat edelim. Haneler kapanmasın, anneler, babalar üzülmesin” diyen Gök, sözlerine şöyle devam etti. 

“Bizler belediye olarak her yıl olduğu gibi bu yılda hepimizi derinden yaralayan boğulma olaylarının yaşanmaması için ciddi tedbirler aldık. Belediye plajımızda denize girecek olan vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için cankurtaran arkadaşlarımızı görevlendirdik. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl sahil boyunca can simitleri yerleştirdik. Her hangi bir acil durumda bu can simitleri ilk müdahale için kullanılacak. Uyarıcı levhalarında sayısını arttırdık” dedi.     

Ancak tüm uyarılara rağmen, rüzgârlı havalarda ve denizin aşırı dalgalı olduğu günlerde dahi denize girmek için gelen tatilcilerin yapılan uyarıları dikkate almadığını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Ismail Gök, “alınan önlemler ne kadar fazla olursa olsun, kötü bir son yaşanmaması için vatandaşlar kendileri tedbir almalılar. Yapılan ikazlara uymalılar” dedi.