"Kızılay, insani değerlerin güçlenmesine ve dostluk köprülerinin kurulmasına katkıda bulunmaktadır"

'Kızılay, insani değerlerin güçlenmesine ve dostluk köprülerinin kurulmasına katkıda bulunmaktadır'

 CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek bir mesaj yayımlayarak Kızılay’ın 141. kuruluş yıldönümünü kutladı. Dibek mesajında şunları kaydetti: “Türkiye Kızılay Derneği, Türk Ulusu'nun iyilikseverlik ve yardımseverlik duygularının bir yansıması olarak Hilal-i Ahmer Cemiyeti adıyla kurulduğu 1868 yılından bu yana önemli bir varlık göstermiştir. Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin dünyanın neresinde olursa olsun, gereken yardımı götürmeyi ilke edinen çağdaş sosyal hizmet anlayışı ise Kızılay'a güç kazandırmıştır.

Milletimizin yardımlaşma ve dayanışma gücünü harekete geçirerek, vatandaşlarımızı yüce amaçlar etrafında bütünleştiren Türkiye Kızılay Derneği, kuruluşundan bu yana takdirle karşılanan hizmetlerini devam ettirmektedir. Yurt içinde ve dünyanın çeşitli köşelerinde felakete maruz kalan insanlara yardım eli uzatan Kızılay, insani değerlerin güçlenmesine, toplumlar arasında barış ve dostluk köprülerinin kurulmasına önemli katkıda bulunmaktadır. Hiçbir çıkar gözetmeden, karşılık beklemeden ve ayırım yapmadan insanların yardımına koşmak, Kızılay’ın büyük bir titizlikle yaşattığı hizmet felsefesidir. Bu temel felsefenin her zaman itina ile korunacağına inanıyorum. Milletimizi, Kızılay'a güvenmeye, kan bağışı ve diğer yardımlarıyla desteklerini devam ettirmeye çağırıyorum.

Bu duygularla; Kızılay’ın kuruluşunun 141. yılını kutluyor, Kızılay çalışanlarına ve halkımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.”