Kızılay Kırklareli Şubesi 2013 yoğun geçirdi

Türkiye'de gücünü gönüllülerden alan ve gönüllü hizmet veren kuruluşların başında gelen Kızılay 2013 yılını yoğun bir tempoda geride bıraktı.


HABER MERKEZİ
Türkiye’de gücünü gönüllülerden alan ve gönüllü hizmet veren kuruluşların başında gelen Kızılay 2013 yılını yoğun bir tempoda geride bıraktı. 11 Haziran 1868 tarihinde kurulan Kızılay, hiçbir ayırım gözetmeden insanların en zor anlarında Savaşta, depremde, selde, yangında ve kan bağışında insanların her zaman yanında olan Kızılay 2013 yılını yoğun bir tempoda geride bıraktı.
Kızılay Kırklareli Şubesi’de 2013 yılında değişik organizasyonlar düzenledi. 2013 yılında Kırklareli Kızılay Gençlik Kolları ve Kırklareli Üniversitesi Genç Kızılay Kulübü kuruldu. Toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi kapsamında sunumlar düzenlendi. Diğer yıllar oldu gibi 2013 yılında Kırklareli Şubesi ile Edirne Kan Merkezi ortaklaşa kan bağışı kampanyalar düzenleyerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Kırklareli Emniyet Müdürü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanlığı Kızılay Kırklareli Şube başkanlığını ziyaret etti.  Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kırklareli Kızılay Şube Başkanlığı ile beraber 1-7 Mart Deprem Haftası nedeni ile "Arama-Kurtarma Malzemeleri" sergisi yapıldı. Kızılay tarafından aile tipi konaklama çadırları, ikram aracı, uydu aracı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, afetlerde kullandığımız malzemelerin tanıtımı ile ilgili bir sergi düzenledi. İhtiyaç sahibi ailelere Kırklareli Kızılay Şube başkanlığınca giyim yardımı yapıldı. 2012 Yılında kurban bağış kampanyasında yapılan bağışlar sonucu gelen kavurma ve kıyma tipi et konserveleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ramazan ayında Kırklareli Kipa da stant açılarak bir ay boyunca gıda kolisi bağışı toplandı ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü tarafından Kırklareli'nde görevlendirilen dört genel hizmet yöneticisi şube başkanlığı bünyesinde "Hayatıma Bir Gün Kat" adında proje gerçekleştirilerek Kırklareli Huzur Evi sakinlerine Edirne tarihi gezisi düzenlendi. Kızılay haftası kapsamında okullarda öğrencilere Kızılayı anlatan sunumlar yapıldı ve Öğrencilere sembolik hediyeler dağıtıldı. 5 Kasım 2013 Rektörlük Gösteri Merkezi’nde Kızılay Semineri yapılarak, okullar arası düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 21 Aralık’ta Kızılay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Yemeği düzenlendi. (Kadir Sinici)