Kızılcıkdere Korusu'nda festival gibi piknik

Kızılcıkdere Korusu'nda festival gibi piknik

Üsküplüler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen ‘Birlik ve Dayanışma Pikniği’ Pazar günü Kızılcıkdere Köyü korusunda yapıldı. Saat 11.00 itibariyle başlayan piknik ve eğlencelere, başta Üsküp olmak üzere; Kızılcıkdere, Kırklareli ve civar il, ilçe ve beldelerden çok sayıda kişi katılım gösterdi.

Kırklareli Vali Yardımcısı M. Zeki Koçberber ve Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Raif Kelep’in de katılım gösterdiği pikniğe; Üsküp Belediye Başkanı Erdoğan Kıyıcı, Il Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Erol Akyüz, Kırklareli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve kendisi de Üsküp’lü olan Harun Sagun’da iştirak etti.

Yoğun bir kalabalık ile gerçekleşen 3. Birlik ve Dayanışma Pikniği’nde vatandaşlar doyasıya eğlendiler. Piknik alanı çevresinde açılan çok sayıda yiyecek ve içecek standları vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı.

Piknik Kırklareli Sanatseverler Derneği korosu üyelerinin verdiği konser ile başladı. Sanatseverler Derneği üyeleri söyledikleri şarkılar ile pikniğe katılan vatandaşlara coşkulu saatler yaşattılar. Piknikte vatandaşlara Üsküplüler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından pilav ve ayran ikramı da yapıldı.

Baran Tekstil firması tarafından bastırılan tişörtler, Üsküplüler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne gelir sağlamak amacıyla 5 TL’den satılarak, hediye çekilişinde kullanıldı. Yapılan çekiliş sonucunda şanslı numaranın olduğu tişörtü alan vatandaşlar sürpriz hediyeler kazandı.

Pikniğin finalinde ise ünlü sanatçı Jale Parıltı, Üsküplüler için bir konser verdi. Başarılı sanatçının söylediği şarkılar eşliğinde eğlenen vatandaşlar, hareketli parçalarda oynadıkları oyunlar ile göz doldurdular. Jale Parıltı böyle güzel bir günde sahne almaktan mutlu olduğunu dile getirerek, oturan vatandaşları sahne önüne çağırarak oynamalarını istedi.

Saat 21.00’e kadar süren ve Rumeli Balkan Federasyonu yönetiminin de katılım göstererek destek verdiği 3. Birlik ve Dayanışma Pikniği sonrasında vatandaşlar, Kızılcıkdere Köyü korusundan ayrıldılar.

Piknik sonrasında görüşlerini aldığımız Kırklareli Üsküplüler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hikmet Etiz “Bu sene üçüncüsünü kutladığımız birlik ve dayanışma pikniğine büyük bir katılım oldu. Her sene katılımın daha da artacağı ümidindeyiz. Pikniğimizin amacı Üsküplü hemşehrilerimizle birlikte, dayanışmayı ve yardımlaşmayı arttırarak, derneğimizi daha güçlü ve daha fazla yardım yapabilir hale getirmektir. Bunun için uğraş veriyoruz. Inşallah bunu başaracağız.” dedi.