KLÜ Fen-Edebiyat Fakültesi'nin ikinci katı inşa ediliyor

Hayırsever işadamı Atilla Orhan'ın yaptırdığı Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nin ikinci katı inşa edilmeye başladı.

Kavaklı Beldesi Değirmencik yolu üzerinde bulunan Teknik Eğitim Fakültesi’nin yanında 16 Nisan Perşembe günü temeli atılan ve hayırsever işadamı Atilla Orhan’ın yaptırdığı Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nin inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşaat 600’er metrekare olarak 4 kattan oluşuyor. Yapılan hızlı çalışma sonrası kısa sürede ilk katı bitirerek ikinci kat çalışması başlanan inşaatın 1 Ağustos 2009 tarihinde tamamen bitirilerek teslim edilmesi planlanıyor.
Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Genel Sekreteri Ergün Erbay yaptığı açıklamada; “Fen-Edebiyat Fakültesi’nin inşaatı planlana bir şekilde devam ediyor. Toplamda 4 kattan oluşan inşaatın 1. kat çalışmaları tamamlandı ve ikinci kat çalışmaları başladı. İnşaat tamamlanmasının ardından 2009–2010 eğitim öğretim yılında kullanılmaya başlanacak. Ben hayırsever işadamı Atilla Orhan’a böyle bir inşaatı üstlendiği için teşekkür ediyor ve böyle hayırseverlerin Kırklareli’nde artmasını temenni ediyorum. Kırklareli Üniversitesi için bağışlanacak tek bir tuğla dahi Kırklareli’nin geleceği için çok önemli” şeklinde konuştu. (yy)