KLÜ ile KOSGEB'in ortak düzenlediği

Genç Girişimci Geliştirme Projesi tanıtım toplantısı yapıldı

 

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) ve Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’nın ortak düzenlediği Genç Girişimci Geliştirme Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

HABER MERKEZİ

Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Konferans Salonunda yapılan tanıtım toplantısına KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, KOSGEB Bölge Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, Yard. Doç. Dr. Fahris Kocaman ve yaklaşık 200 öğrenci katıldı.
Toplantıda konuşma yapan KOSGEB Bölge Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu kısa bir konuşma yaparak öğrencilere KOSGEB’i tanıttı.
Eskicioğlu’nun konuşmasının ardından KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç; “Üniversitemiz öğrencileri karşısına yeni bir proje ile çıkmak beni gerçekten çok mutlu etti. Bu projemizin sizlerin ufkunu genişletmeye yardımcı olacağını ve ilerde kurmak istediğiniz işin temelini burada atacağınızı düşünüyorum. Bu proje sayesinde devletten iş isteyenler değil, kendi işinin sahibi kişiler olabilirsiniz.
Hangi iş ile meşgul olursanız olun ama işinizi önemseyin. Çünkü başarının sırrı inanmaktan ve odaklandığınız noktada yoğunlaşmaktan geçer. Ülkemizde maalesef çok büyük bir işsizlik sıkıntısı var ve bu işsizlik sıkıntısı çekenlerin büyük bir kısmı maalesef gençlerden oluşuyor. Genç Girişimci Geliştirme Projesi’ni sizlerin ayağına kadar getirdik. Çünkü bizler gençlerimizin okulunu bitirdikten sonra işsiz kalmasını istemiyoruz. Bu projenin sizlere faydalı olmasını temenni ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.
Programın Mart ayı eğitiminde altışar saat Girişimcilik Potansiyeli Değerlendirme ve İş Fikri Eğitimi ile Proje Yönetimi eğitimi, sekiz saat de Yapılabilirlilik Eğitimi yer alıyor.
Programın Nisan ayı eğitiminde ise sekizer saat Pazarlama Planı Eğitimi, Yapılabilirlilik Araştırması yer alırken altı saatte Üretim Planı, Yönetim ve Organizasyon Planı yer alıyor.
Mayıs ayında sekizer saat Pazarlama Planı Atölye Çalışması, Finansal Plan ve İş Planının Nihai Hale getirilmesi Atölye çalışmasının ardından sona erecek.
Kurs sonunda öğrencilerin işe yarar bir planı olabileceği gibi, kendi işletmesini kurması halinde KOSGEB’in geri ödemesiz İş Kurmaya Yönelik Başlangıç Gideri 4 bin TL, Yeni Girişimcilerin Sabit Gideri geri ödemeli 40 bin TL’ den yaralanabilecek. Bunların yanı sıra başarılı öğrencilere sertifika verilecek.(ay)