KLÜ'nden mezun olan hemşireler formalarını giydi

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu (SMYO)'nun 75 öğrencisi düzenlenen törenle forma giydi.

Kırklareli Kültür Merkezinde düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Törende ilk olarak Öğrenciler adına Funda Bozkurt konuşma yaptı.
Daha sonra Konuşma yapan Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş “Öğrencilerin Eğitim ve öğretimleri en iyi şekilde tamamlamaları temenni ettiğini belirtti.
Kırklareli Halkından Kırklareli Üniversitesi sahip çıkılmasını isteyen Vali Coş şu şekilde devam etti : “Kırklareli Üniversitesi yeni kurulan genç bir Üniversite olmasına rağmen gelişip, güçlenen bir Üniversitedir. Kırklareli Halkının Üniversiteye sahip çıkması gerekirken onlardan maddi ve manevi destekler bekliyoruz.2 yeni Fakültemizin kurulması için inşaat çalışmalarımıza başladık ve en kısa zamanda da kazmayı vuracağız. Ülkemiz sağlık hizmetleri açısından sürekli gelişen bir Ülkedir. Öncelikle hava ambulansları hizmet vermeye aşladı. İlimizde bu hizmetten yararlanıyor.Bizim için topluma yapılan her hizmet kutsaldır” dedi.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise Dünyayla yarışan bir Üniversite olmak istediklerini söyledi.
Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr. da İlk sınav, İlk aşk, ilk adım, ilk okula başladığımız günü nasıl unutamazsak bizde bu günü unutmayacağız” dedi.
Daha sonra Öğretim görevlisi Sibel Yaşar Yüksekokulun tarihçesini anlattıktan sonra Araştırmacı Görevli Derya Şahin İlk Türk Hemşire Safiye Hüseyin Elbi hakkında bilgiler verdikten sonra Kırklareli Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Aykaç geçmiş dönemde Yüksekokulu müdürlüğü yapan Müdürlere plaket takdim etti.
Kırklareli Valisi Coş ve Programa Katılan Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri ile Öğretim Görevlileri öğrencilere çiçek ve hediye takdim ettiler.
Ardından Öğretim Görevlisi Ebru Dereli eşliğinde öğrenciler Uluslar arası hemşirelik andını okudular.
Program daha sonra kokteyl ile son buldu.(ay)