KLÜ tarafından Yüksekokul mezunlarına panel düzenlenecek

Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu tarafından 05 Mayıs 2099 Salı günü '4. İş Dünyası Yüksekokul Mezunlarından Neler Bekliyor?' konulu bir Panel düzenlenecek.


Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ın katkılarıyla bütün Kırklareli Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak 4.cüsünü düzenlenecek olan “İş Dünyası Yüksekokul Mezunlarından Neler Bekliyor” isimli panel 05 Mayıs 2009 Salı günü saat 14.00’da Kırklareli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Panel düzenleme Komitesi Başkanı Öğretim Görevlisi Adnan Fatih Kocamaz düzenlenecek olan Panel ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“Yaklaşık 4 saat sürecek panele Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fak. Gıda Müh. Bölüm Başkanı (Panel Başkanı) Prof. Dr. Mehmet Demirci, Zorlu Holding Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, Gate Elektronik İş Geliştirme Müdürü Burak Kalkan, STS Emniyet ve Bilişim Sistemleri A.Ş. Teknopark Müdürü Levent Yalçınkaya, Teknolojik Yazılımlar ve Makine Tic. A.Ş. Satış ve Pazarlama Direktörü İlker Uludağ, Lüleburgaz Bahçıvan Gıda Sanayi Tic. A.Ş. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Zekeriya Çabuk ve Kalite ve Güvence Müdürü Devrim Durmaz, Trakya  Cam Sanayi A.Ş. Otocam İnsan Kaynakları Müdürü Talat Heral, Çorlu Human Kapital İnsan Kaynakları ve Danışma Ltd. Şti. sahibi Cengiz Karaman’ın panelist olarak katılacaklar.
Panelde amacımız; katılımcılara öğrenim amaçlarının özel sektöre yetiştirilmek olduğu halde yüksekokula gelen öğrencilerin özel sektör hakkında yeterli bilgi ve donanıma sahip olmamalarından dolayı mezun olduklarında ne gibi isteklerle karşılaşacaklarını, sorumluluk duygusunu aşılayabilmek, işe alınma kriterleri, iş ahlakı prensiplerinden, iş disiplininin öneminden, kaliteli eğitim almak ve eğitim sürecinde mesleki bilgisini geliştirmenin önemi konusunda, ülkemizde ve iş dünyasında yüksekokul mezunlarının yeri ve konumu hakkında, Öğrencilerimizin geleceğe karşı olan bakışlarına olabildiğince ışık tutabilmek, Meslek olarak sektöre girdiklerinde onları nelerin beklediği ve bu beklenenlere karşı neleri okul yıllarında yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirmek, karşılıklı soru cevaplarla öğrencilerimizin kafalarındaki soru işaretlerini giderebilmektir.
Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sadık Uçar her sene düzenlenen bu panellerin okul ve öğrencilerimiz için çok önemli olduğunu ifade ederek bu gibi çalışmalara daha fazla önem vereceklerini ifade etti ve Panele gerek Kırklarelili genç üniversiteliler gerekse Kırklareli Üniversitesi’nden yoğun ilgi olacağını beklediklerini belirtti.
Ayrıca, İleriki hayatlarında, iş hayatında, başarıya ulaşabilmek için sağlamaları gereken disiplinin okul yıllarında kazanılması gerektiğine dair tavsiyeler, bir yüksekokul mezunun işe alınma ve tercih edilme standartlarının neler olduğunun anlatılması, şirketlerin işe alacağı kişilerdeki istenilen karakter, ahlak, mesleki bilgi gibi özelliklerin şirket yetkilileri açısından öneminin belirtilmesi konularında bilgiler verilecektir” dedi.
Kocamaz, Panelin hedefinin Yüksek okul öğrencilerinin daha bilinçli bir hale getirebilmek, öğrencilere hedef tayininde yardımcı olabilmek, öğrencileri ümitsizlikten kurtarmak ve önlerine yeni imkânlar ve fikirlere açabilmek olduğunu söyledi.
Her yıl yoğun katılımların ve Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un da katıldığı ve her panelde bu gibi çalışmaların daha sık yapılmasını teşvik ettiklerini ve bu gibi çalışmalar için her türlü desteği vereceklerini ifade etmişlerdi. Bu yılki panele Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un da katılması ve bu yılda yoğun katılımcı olması bekleniyor.
Ayrıca aynı gün saat 11.00’da Teknik Bilimler Yüksekokulu Elektronik bölümü öğrencilerine yönelik olarak Gate Elektronik A.Ş. Satış-Pazarlama Yöneticisi (BScEE) Sezgin Şahin, Arıza Bulma Teknikleri, Lehimleme Teknikleri, ESD Korunma Yöntemleri konularında bilgilendirmede bulunacaklar. Yine aynı gün saat 18.00’da Kırklareli Üniversitesi konferans Salonunda, Teknolojik Yazılımlar Ve Makine Ticaret A.Ş. tarafından Yüksekokul makine bölümü öğrencilerine ve tüm katılmak isteyenlere yönelik olarak Solid Works yazılımı ile ilgili de bir seminer verilecek. (s)