KLÜ ve İŞ-KUR'un düzenlediği Kursa katılan 38 kişi belgelerini aldı

Kırklareli Üniversitesi ve İş-Kur Kırklareli İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Bilgisayar Destekli Tasarım (AutoCAD)' ve 'Servis Elemanı İşgücü Yetiştirme Kursu'na katılan 38 kursiyer düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Kırklareli Üniversitesi ve İş-Kur Kırklareli İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 23 Aralık 2008 tarihinde başlayan “Bilgisayar Destekli Tasarım (AutoCAD)” ve “Servis Elemanı İşgücü Yetiştirme Kursu” dün sona erdi. Kurslara katılan 38 kişi Kırklareli Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Törene; Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İş-Kur Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy, Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Günaydın, Öğretim görevlileri, kursiyerler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Günaydın şunları kaydetti:
“İçinde bulunduğumuz yüzyıl insanlığın sanayi toplumundan bilgi toplumuna  geçiş sürecinin yaşandığı buna bağlı olarak toplumsal yapının yeniden şekillendiği ve sosyal, ekonomik değişimlerle birlikte başta gelişmiş ülkeler olmak üzere, bütün dünyada yeni bir "devrim" in yaşandığı sıkça ifade edilmektedir. 20.yüzyılın son çeyreğinde yaşanan hızlı teknolojik gelişme ve rekabet, toplumdaki tüm yapıları değişime zorlamıştır. Hızla artan bilgi ve gelişen teknoloji bireylerin eğitim ihtiyaçlarını artırmıştır. Çok sık teknolojik yenilikler ortaya çıkmış bu değişimlere ayak uydurmak bireyler için artık bir zorunluluk olmuştur.
Endüstrileşme artık "yeni toplum"un ayırıcı vasfı değil. Gerek üretim, gerekse istihdam içindeki payı olağanüstü bir oranda gerilemiş durumda. Artık gücün de zenginliğin de ana kaynağı endüstri değildir; bir malın bilgisinin üretimi, kendisinin üretiminden çok daha önemli hale gelmiştir
Günümüzde işletme veya örgütün tüm seviyelerinde yüksek teknoloji kullanılmasından kaynaklanan nedenlerle öğrenmekle ve kendini geliştirmekle yükümlü bireylerden oluşmaktadır. Ömür boyu ücretli çalışma-çalıştırma sistemi tarihe karışma tehlikesiyle karşı karşıya. İş, küresel ağ ilişkileri içinde her geçen gün daha kısa aralıklarla yeniden dağıtılan bir meta haline dönüşüyor. Bir işyerine kapağı atıp kendini geliştirmeden o işte kalmak, artık mümkün değil. Her çalışan "kendi kendinin personel geliştiricisi" gibi çaba göstermek, sürekli olarak yeni bilgi ve beceriler kazanmak zorunda. Kendi kariyeri için sorumluluk alması, öğrenmesi ve performans göstermesi başarı ölçüleri olarak öne çıkıyor. Herkes kendi yeteneklerinin sahibi ve aynı zamanda bunların pazarlamacısı hüviyetine bürünecek.”
İş-Kur Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy’da yaptığı konuşmasında kursların düzenlenmesinde Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ın ve Üniversite personelinin çok büyük emekleri olduğunu belirtti. Aksoy konuşmasında iş başvurusu ve iş görüşmesi yapılırken dikkat edilmesi gereken ince noktalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Daha sonra konuşan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ta tüm kursiyerlere ve bu kursların verilmesinde katkısı bulunanlara teşekkürlerini iletti. Aykaç, çalışma hayatında en önemli olanın doğru ve güvenilir olmak olduğunu dile getirdi. Bu şartlardan taviz verilmediği takdirde iş hayatında başarısız olmanın imkansız olduğunu kaydetti.
Kırklareli Üniversitesi ve İş-Kur Kırklareli İl Müdürlüğü’nün ortak eğitim projesi kapsamında Teknik Eğitim Fakültesi ile projelerin iki ve üç boyutlu çizimlerinin ve tasarımlarının yapılmasını amaçlayan “Bilgisayar Destekli Tasarım (AutoCAD) Kursu”na; Edip Gürova, Levent Papuda, Serkan Aygün,. Özgür Ulu, Cem Noiç, Gülseren Arışoğulları, Volkan Çoban, Melda Gamsız, Öznur Çağa, Oya Arpağ, Çisem Özkan, Murat Arabacı, İrfan Arpağ, İsmet Olur, Bora Asya, Mustafa Ayaruğ, Gökay Çapan, Kenan Kıroğlu, Eyüp Akbaş, Ersin Avcı katıldı.
Yine aynı proje kapsamında Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ile Yiyecek İçecek Sektörü’ne Servis Elemanı yetiştirmeyi amaçlayan “Servis Elemanı İşgücü Yetiştirme Kursu”na; Müjdat Yenibal, Alparslan Çetin, Selami Kiliken, Enver Gedik, Oktay  Uğur, Sercan Hatır, Cem Altınbay, Ferhat Gökçek, Fedai Atik, Tufan Ece, Serkan Ayata, Neşe Sevinç, Tamer Sansar, Elif Can, Emine Cini, Remzi Savaş, Yaşar Selvitopu, Sinem Pancar katıldı.
 Kurslara katılanlara belgelerini; Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İş-Kur Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy, Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Günaydın, Öğretim Görevlileri; Hayrettin Toylan, Nilüfer Vatansever, Bahtiyar Dursun, Erdal Üstün ve Serbest Öğretim Görevlisi Alpay Yılmaz tarafından verildi.(s)