KLÜ ve KOSGEB'den 66 saat ücretsiz eğitim

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) ve Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nın beraber yürüttüğü Genç Girişimci Geliştirme Programı'nda 66 saat ücretsiz eğitim verilecek.

Üniversite son sınıf veya yüksek lisans öğrencilerinden kendi işini kurmak isteyen, aile işletmesini geliştirmek isteyen ve programın sorumluluklarını yerine getirmeye hazır olan öğrenciler için açılan bir kurs olduğunu vurgulayan Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay; “ Bu program, genç Girişimci Geliştirme Programları, ortaöğretim sonrası örgün/yaygın öğretim kurumları ve üniversitelerde düzenlenen, kurumsal ve uygulamalı girişimcilik eğitim programıdır. Program süresince öğrencilerimize girişimcilik, iş planı, iş kurma ve yönetme gibi konularda eğitimler verilecektir. Bu ana eğitimler, öğrencilerin çalışmalarının değerlendirildiği atölye çalışmaları ve öğrencilerimizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak belirlenen destek, destek eğitimiyle desteklenecektir. Öğrencilerden program süresince kendi iş fikirleri için bir iş planı hazırlamaları beklenir.
Bu programlarla, öğrencilerin kariyer planlaması yaptığı bir dönemde, girişimciliği önlerinde bir seçenek olarak sunarak gençleri kendi işini kurmaya yöneltmekte, eğitim kurumlarında girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamaktadır” dedi.
Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Konferans Salonunda 17 Şubat Salı günü saat 15.30’da tanıtım ve başvuru toplantısının ardından başlayacak. Programın Mart ayı eğitiminde altışar saat Girişimcilik Potansiyeli Değerlendirme ve İş Fikri Eğitimi ile Proje Yönetimi eğitimi, sekiz saat de Yapılabilirlilik Eğitimi yer alıyor.
Programın Nisan ayı eğitiminde ise sekizer saat Pazarlama Planı Eğitimi, Yapılabilirlilik Araştırması yer alırken altı saatte Üretim Planı, Yönetim ve Organizasyon Planı yer alıyor.
Mayıs ayında sekizer saat Pazarlama Planı Atölye Çalışması, Finansal Plan ve İş Planının Nihai Hale getirilmesi Atölye çalışmasının ardından sona erecek.
Kurs sonunda öğrencilerin işe yarar bir planı olabileceği gibi, kendi işletmesini kurması halinde KOSGEB’in geri ödemesiz İş Kurmaya Yönelik Başlangıç Gideri 4 bin TL, Yeni Girişimcilerin Sabit Gideri geri ödemeli 40 bin TL’den yaralanabilecek. Bunların yanı sıra başarılı öğrencilere sertifika verilecek.