Kocayazı Köyü'nde muhteşem yağmur duası

Kocayazı Köyü'nde muhteşem yağmur duası

Ilimiz Kofçaz Ilçesine bağlı Kocayazı Köy Muhtarlığı’nca organize edilen Yağmur ve Şükür duası büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 1000 kişinin üzerinde bir topluluk tarafından gerçekleştirilirken köy dışından katılan misafirlerin yoğunluğu dikkat çekti. Öğle namazını müteakip köyün yerleşim alanı dışında Bıçkı yanındaki paraşüt mevkiinde açık alanda yapılan yağmur duasına Istanbul’da yeni kurulan “Kocayazı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” nin organizesiyle üç otobüs dolu vatandaşla birlikte Kırklareli’nden  Il Mahalli Idareler Müdürü Alaeddin Ikican, CHP Il Başkanı Ihsan Kazan, Valilik Mutemedi Seyit Demirel, Cumhuriyet I.Ö.O Beden Eğitimi Öğretmeni Nedret Peran,Yayla Mahallesi Muhtarı Ibrahim Dora, Il Müftülü Personeli ile kalabalık bir halk kitlesi, Ilçe daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları ile gerek köy dışından gerekse köy içinden çok kalabalık bir halk kitlesinin katıldığı yağmur ve şükür duasında ellerini semaya kaldırdılar. Yapılan duanın ardından Köy Muhtarlığı’nca ikram edilen yemeğe geçildi.

Istanbul’da ikamet ettikten sonra Kocayazı köyüne yaklaşık bir yıl önce gelerek Köy Muhtarı seçilen Necati Kerdel, yağmur duası etkinliklerinde kendisine her zaman yardımcı olan ve desteğini esirgemiyen,Istanbul’da faaliyet gösteren “Kocayazı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Sami Çatal,Derneğin kurucularından olup Istanbul’da görev yapan Muzaffer Yıldırım, Ihtiyar Kurulu Üyeleri Halil Pınar, Salih Engin, Ibrahim Girden, Salih Ada,Imam Bilal Göçen ile katkısı bulunan herkese,köy halkına ve katılanlara teşekkür ettikten sonra düzenlenen yağmur duası için şunları söyledi; “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Yağmur ve Şükür Duasının bu yıl gerçekleştirilen ayağının geniş kapsamlı olmasına özen gösterdik ve davetli kitlesini çok geniş tuttuk, Sağolsun davetlilerimizde bizleri kırmayarak duamıza iştirak ettiler. Köyümüz halkı adına hepsine teşekkür ediyoruz. Düzenlenen dua sonunda ikram edilmek üzere satın alınan 12 adet küçükbaş hayvan ile 40 Kg dana eti, 60 Kg pirinç ve 600 kapalı ayran, yeteri kadar irmiğin dışında köy halkının katkılarıyla temin edilen prinç, kuru fasulye, açık ayran ilaveleri sonucu tüm misafirlere kuru fasulye, kuşbaşı et, pirinç pilavı, irmik tatlısı ve ayrandan oluşan menü ikram ettik. Geleneksel hale getirdiğimiz ve her yıl düzenlediğimiz Yağmur duaları aynı zamanda şükür duası olarak da isimlendirilmektedir. Bundan sonra daha da gelişerek devam edecektir. Katılımın fazla olması köyüme verilen değeri göstermektedir. Azimle çalışmalarımızı devam ettirebilmek için köy halkının arzu ettiği iki önemli sorunumuzu da bu arada iletmek istiyorum. Bu konularda gerekli girisimlerde bulunacağız. Kocayazı ile Kuzulu arasındaki yolun açılması ve malzeme döşenmesi ile Kırklareli Il Merkezi yol mesafesinin yaklaşık 22 Km ye düşeceği, ayrıca Kocayazı köyü ile Kula köyü arasındaki yol güzergahında bulunan asker çeşmesi ve ayva altı piknik alanlarına Istanbul ve Kırklareli başta olmak üzere köy dışından piknik yapmak amacıyla gelen kişilerin toprak yolda boğulmalarını önlemek ve rahat bir ortamda ulaşımını sağlamak amacıyla her iki köyün isteği üzerine bu yolun malzeme döşenmesini talep ediyoruz, Köyümüz sınırları içerisinde mevcut bulunan mıcır malzeme bulunması maliyeti daha da azaltacaktır. Bu konuda yetkililerin gerekli ilgiyi göstereceklerine inanıyorum.” dedi.

Köy halkından bazı vatandaşlarla yapılan görüşmelerde de Köy Muhtarı Necati Kerdel’in köy için kazanç olduğu, emekliye ayrıldıktan sonra Istanbul’dan gelerek Muhtar seçildiğini ve seçildiği günden bu yana mezarlıktaki, okul bahçesindeki bütün ağaçları kendisinin budadığını, bakımını yaptığını, okulun ve bazı köy yerlerinin badanasını bizzat kendisinin yaparak köy için hak edilen birinin muhtar olarak seçildiği izleniminin oluştuğunu ifade ettiler. Yağmur ve Şükür duasına katılan misafirlerin büyük bir kısmı piknik yapmak amacıyla köy çevresine dağılarak, duanın ardından dinlenmeyi tercih ettiler.