Kocayazı Köyü yağmur ve şükür duası yaptı

Kofçaz İlçesi Kocayazı Köy Muhtarlığınca organize edilen Yağmur ve Şükür duası yaklaşık bin kişinin üzerinde bir topluluk tarafından gerçekleştirildi.

Kofçaz İlçesi Kocayazı Köy Muhtarlığınca organize edilen Yağmur ve Şükür duası yaklaşık bin kişinin üzerinde bir topluluk tarafından gerçekleştirildi. . Öğle namazını müteakip köyün yerleşim alanı dışında yapılan yağmur duasına İstanbul’da yeni kurulan “Kocayazı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” nin organizesiyle üç otobüs vatandaşla birlikte Kırklareli’nden Müftü Yardımcıları İsmail Temel ile Rahmi Kadak, İl Mahalli İdareler Müdürü Alaeddin İkican, Valilik Mutemedi Seyit Demirel, CHP İl Başkanı İhsan Kazan, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Yapılan şükür ve yağmur duasının ardından ikrama geçildi

İstanbul’da ikamet ettikten sonra Kocayazı köyüne yaklaşık bir yıl önce gelen Köy Muhtarı Necati KERDEL, yağmur duası etkinliklerinde kendisine her zaman yardımcı olan ve desteğini esirgemeyen, İstanbul’da faaliyet gösteren “Kocayazı Köyü sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Sami Çatal, Derneğin kurucularından olup İstanbul’da görev yapan Muzaffer Yıldırım, İhtiyar Kurulu Üyeleri Halil Pınar, Salih Engin, İbrahim Girden, Salih Ada, İmam Bilal Göcen ile katkısı bulunan herkese, köy halkına ve katılanlara teşekkür ettikten sonra düzenlenen yağmur duası için şunları söyledi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Yağmur ve Şükür Duasının bu yıl gerçekleştirilen ayağının geniş kapsamlı olmasına özen gösterdik ve davetli kitlesini çok geniş tuttuk, Sağ olsun davetlilerimizde bizleri kırmayarak duamıza iştirak ettiler. Köyümüz halkı adına hepsine teşekkür ediyoruz. Düzenlenen dua sonunda ikram edilmek üzere satın alınan 12 adet küçükbaş hayvan ile 40 Kg dana eti, 60 Kg pirinç ve 600 kapalı ayran, yeteri kadar irmiğin dışında köy halkının katkılarıyla temin edilen pirinç, kuru fasulye, açık ayran ilaveleri sonucu tüm misafirlere kuru fasulye, kuşbaşı et, pirinç pilavı, irmik tatlısı ve ayrandan oluşan menü ikram ettik. Geleneksel hale getirdiğimiz ve her yıl düzenlediğimiz Yağmur duaları aynı zamanda şükür duası olarak ta isimlendirilmektedir. Bundan sonra daha da gelişerek devam edecektir. Katılımın fazla olması köyüme verilen değeri göstermektedir” dedi. (yy)