Kocayazı'nın yeni Muhtarı Kerdel oldu

Yerel Seçimler öncesi sunmuş olduğu projeleri gazetemizde yayınladığımız bir haberle tanıttığımız Kocayazı Köyü Muhtar Adayı Necati Kerdel, seçimler sonucu Köyün yeni Muhtarı oldu.

 


Necati Kerdel bu yarışı büyük bir fark ile kazandı. 
Toplam 204 oyun kullanıldığı Kocayazı köyünde oyların dağılımı şöyle oldu;
 
Necati Kerdel: 114
Mustafa Kaya: 52
Nevzat Kibar: 24
Geçersiz: 14
 
Muhtar seçilen Necati Kerdel; Kofçaz İlçesine bağlı tüm köylerin içerisinde en büyük köy olan Kocayazı'da projelerini gerçekleştirebilmesi için başta Vali Hüseyin Avni coş, Kaymakam ve de tüm Kocayazı 'lı hemşerilerinin desteğini beklediğini belirtti. Kerdel, özellikle İl Genel Meclisinden onay alan Kuzulu-Kocayazı arasındaki kısaltılmış yolun yapılması için start verilmesini beklediklerini ifade etti.
Kerdel’in projelerini Kerdel’in ağzından hatırlayalım;
“1-Kırklareli İl Genel Meclisi’nden yapılma onayı alınmış Kuzulu-Kocayazı köyü yol kısaltma işinin takibi ve sonuçlandırılması.
2-Top sahası olmayan köyümüze top sahası kazandırılması.
3-Yeni köy ilkokul binasının seminer verme ve pinpon gibi oyunların oynanacağı hale getirmek. Muhtarlığı eski okul binasına taşımak.
4-Arıcılık eğitimleri verilerek köyümüzün arı üretiminde 1 numara olmasını sağlamak.
5- Kocayazı Kekik balı festivali adı altında,köyümüz dışındaki hemşerilerimizle her yıl bütünleşmemizi sağlayacak sosyal projeyi devreye almak.
6-Tüm köy çeşmelerinin köyümüze yakışır hale getirilmesi için yeniden tashih ve yapılandırma çalışmaları.
7-Tüm yasal olanakları kullanarak köyümüze kanalizasyon kazandırılması.
8-Kadastro çalışmasına göre yeniden çizilmiş köy yollarının yasal çerçevede genişletilmesi ve yapılandırılması.
9-Daha yeni çalıştırılmaya başlanan köy bıçkısının yeniden yapılandırılması, yanına marangoz atölyesinin açılması, buradan köy dışına bitmiş ürünlerin sevkıyatının sağlanarak hem köy bütçesine gelir getirmek hem de bir kaç köylümüz istihdam edilmesi planlanmaktadır.
10-Orman resmi kurumları ile iyi ilişkiler kurarak yasal olarak buradan köy bütçesine gelir sağlamak.
11-Köyümüze ait coğrafyadan alınıp başka köylere verilen sudan muhakkak köy bütçesine gelir sağlamak. Bu konu tüm boyutu ile hukuki mercilere taşınacaktır.
12-Suyun coğrafyamızda çıkmasına rağmen gerektiği kadar faydalanamadığımız bir gerçektir. Kula tepesine yeni bir ilave depo yapılması.
13-Kocayazı-Kula köyleri arasının asfaltlandırılması
14-Ayvalığın yeniden düzenlenerek Kofçaz etrafında piknik yapan Kırklareli li hemşerilerimizi buraya çekmek ve köyün uğranılmak istenen köy durumuna getirilmesi
15-Balıkhaneden başlayarak aşağıdaki dere sonuna kadar olan yolu hafta sonları yürüyüş yapılacak parkur haline getirme ve Kırklareli'lerin buraya gelmelerini sevdirme çalışmaları ( İl yazılı basın ve il anonsları yaptırarak)
16-Köy kooperatifi kurarak hayvancılığı teşvik etmek ve bu yapılanma için en uygun kredi olanaklarının araştırılması
17-Çok değerli gurbetçi hemşerilerimizle irtibata geçerek hafta sonlarını ve yaz tatillerini köyümüzde geçirmeleri için iletişim halinde olmak, onların çevrelerinden faydalanmak ve köyümüze desteklerinin sürekli olmasını kılmak. Çünkü onlar bizden daha fazla geziyor, görüyor çevre ediniyorlar.
18-Köyümüzün gelişimi ve 1 numara olması için köy dışındaki hemşerilerimizi de davet ederek 3 ayda bir değerlendirme ve hedefleri revize etme toplantıları yapmak
19- Köyümüz ileri gelenlerini birlik beraberlik sağlayarak onlara parti vb. kurumlarda var olmaları için destek vermek.
20- B2 orman yasasının çıkması durumunda dedelerinden kalma arazilerini kaybetmiş hemşerilerimin bu arazilerine kavuşması için tüm hukuki ve yasal hakların kullanılarak topraklarımızın tekrar sahiplerine kazandırılması.
21-Etraf köylerle bizlere yakışır komşuluk ilişkilerinim kurulması ve gerektiğinde heyetler halinde ziyaretler düzenlenmesi
22-Köy mezarlığının düzenlenerek atalarımızın kabirlerinin rahat ziyaret edilebilmesini sağlamak.” (mc)