Kofçaz baharda bir başka güzel

Kırklareli'nin yemyeşil ve şirin ilçesi Kofçaz'da bahar bir başka güzel oluyor.

Kırklareli’nin şirin ve küçük ilçesi Kofçaz’da bahar bir başka güzel karşılanıyor. Baharın gelmesi ile kendini bahçelere ve piknik alanlarına atan Kofçazlılar hafta sonunu piknik yaparak ve bahçe hazırlıkları ile geçiriyorlar.
Kış Mevsiminin soğuk ve kasvet kokan günlerinin ardından Kırklareli insanının hafta sonları piknik yapmak için eşi ve dostu ile koşarak geldiği Kofçaz, baharın gelişi ile birlikte daha da şenlendi. Kofçazlı hanımlar da komşuları ve akrabaları ile toplanarak yaptıkları lezzetli poğaça ve kekler ile çaylarını yudumlayıp güneşin tadını çıkardılar. Kofçazlı Naciye Eser, Zekiye Kartal, Remziye Kabataş, Sadiye Yalçın da Kofçaz kenarında bulunan ve muhteşem manzaralı bir yazlık evde buluşarak, evde yaptıkları yiyeceklerden oluşturdukları sofralarında muhteşem bir yemek ziyafeti çekerlerken, bizleri de sofralarında misafir ettiler. Gazetemiz imtiyaz sahibi Elmas Cankurt’un eşi Kıymet Cankurt ve Lüleburgaz Temsilcimiz Serpil Kan ile misafir edildiğimiz bu mis gibi çiçek kokularının arasında yediğimiz öğle yemeğinde, “Kofçaz,  baharda bir başka güzel” dedirtti bizlere.
Yemeklerini yiyen hanımlar daha sonra baharın gelmesi ile yapılması gereken bahçe işleri için hazırlıklara başladılar. Odun kokusu yayılan Kofçaz’da bahçeler bellendi, kış için hazırlıklar son hızı ile devam etti. Yeşilyurt Gazetesi olarak bizleri sofralarına davet eden ve sıcacık karşılamaları ile gönlümüzü hoş tutan Kofçazlılar’a sonsuz teşekkür ederiz.
Tüm okuyucularımıza da Sımsıcak insanları ve doğası ile insana huzur veren bir ilçemiz olan Kofçaz’da baharı görmelerini mutlaka tavsiye ederiz. (gk)