Kofçaz bu seçimlerde çok hareketli

Kofçaz Kırklareli'nin 1100 merkez ilçesi nüfusuyla en küçük ilçelerinden. Mahalle sayısı iki, seçmen sayısı 568 olan Kofçaz'da seçimler çok hareketli geçeceğe benziyor.

Kırklareli’nin 1100 nüfuslu en küçük ilçesi, 568 seçmen sayısıyla Kofçaz’da 29 Mart seçimleri hareketli geçeceğe benziyor. Kofçaz’da Belediye başkanlığı seçimi konusunda pek hareketlilik ve heyecan gözlenmezken Muhtarlık seçiminde durum farklı.
İki adet mahallesi olan ilçenin mahallenin birinin adı Yeni Mahalle, diğerinin adı ise Yeşillik Mahallesi. İki mahallenin muhtarlık yönetimine yedi talipli aday var.
Yeni mahallenin seçmen sayısı 357, muhtar adayı sayısı ise iki. Adaylardan Halil Çetin emekli Bankacı, Nusret Aydın Kahveci. Her iki adayda kazanmakta iddialı. Ve mutlaka ben kazanacağım diyor. Hele adaylardan Halil Çetin olanı oldukça iddialı. “En az 200 oy alacağım diyor ve ekliyor. Kazansam da kaybetsem de bizim sevdamız bitmez. Sevdamız Yeni Mahallemize en güzel hizmeti sunmaktır.” diyor
Yeni Mahallede durum böyle hareketli ve iddialı bir şekilde cereyan ederken Yeşillik mahallesinde ise seçim heyecanı bir başka.
Yeşillik mahallesinin seçmen sayısı 211 muhtar adayı sayısı ise beş. Yeşillik Mahallesinden muhtarlığa talip olanların dördü esnaf, biri çiftçi. Adaylardan Salih Tuzkaya Sıcak demirci, Özcan Boncuk Berber, Özcan Şenol Lokantacı Nizamettin Kartal Kahveci, Necdet Güner Çiftçi.
Her muhtar adayı seçilmek konusunda iddialı ve benim alacağım oy sayısı en az 70 olur diyor. Oylar çok dengeli dağılması halinde ise 43 oy alan muhtar olacak. (ec)