Komşuda yağmur felakete dönüştü; 6 ölü

Geçtiğimiz gün tüm Trakya'yı etkisi altına alan sağanak yağış Tekirdağ'ın Saray ilçesinde ölüme yol açtı.

 

HABER MERKEZİ


Geçtiğimiz gün tüm Trakya’yı etkisi altına alan sağanak yağış Trakya’yı kötü vurdu. Edirne ve Kırklareli’nde ev ve iş yerlerinde su baskınlarına neden olan yağmur Tekirdağ’ın Saray ilçesinde 6 kişinin ölümüne, yüzün üzerinde de hayvan telef olmasına neden oldu.
Askeriyenin de arama kurtarma ekiplerine destek verdiği aramalarda Handan (30) ile çocukları Azra (6), Berna (8) Büşra Çakar (12) çiftlik evi dışında selin vurduğu Bahçeköy'de Fatma (79) ve Mustafa Bilgin (82) çiftinin cesetleri bulundu. 

“Hükümetimizden Saray’ı afet bölgesi olarak değerlendirmesini istiyoruz”

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban yaptığı açıklamada halen kayıp olan Fatih Çakar’ın (50) aramasına devam edildiğini belirterek, yağışın devam etmesi nedeniyle zaman zaman zorluk yaşandığını da dile getirdi.
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban; “'Bayındırlık ekipleri hem Saray'da hem köylerimizde hasar tespit işlemlerine başladı. Saray halkı olarak, hükümetimizin Saray'ı afet kapsamında değerlendirmesini diliyoruz. Ayrıca en kısa zamanda dere yatağını ıslah projesini hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Kırklareli’nde de sağanak yağış aralıklarla devam ediyor

Kırklareli'nde aralıklarla devam eden sağanak, ilçelerde de etkisini gösteriyor.
Kırklareli Vali Vekili Volkan Köksal, yaptığı açıklamada, Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde yağmurun şiddetini arttırdığını, çok sayıda ev ve ahırı su bastığını söyledi.
Şu anda kendilerine ulaşan bilgilere göre, evlerde maddi hasarın oluştuğunu, ancak can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Köksal, hasar çalışmaları için Vize Kaymakamlığından ekipleri bölgeye yönlendirdiklerini bildirdi.
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri ise TEM otoyolunda bir aksaklığın olmadığını belirttiler.
Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise bugün ve yarın bölgede yağış beklendiğini ifade etti.
Kırklareli'nin Lüleburgaz, Babaeski, Pınarhisar, Vize, Kofçaz, Demirköy, Dereköy ilçelerinde sağanak aralıklarla devam ediyor. (yy)