KOSGEB genç girişimciler için bir toplantı düzenleyerek onları bilgilendirdi

KOSGEB genç girişimciler için bir toplantı düzenleyerek onları bilgilendirdi

KOSGEB bünyesindeki ‘Genç Girişimci Geliştirme Programı’ hakkında bilgi vermek üzere, dün Kırklareli Kültür Merkezi salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.

Aykaç; “Işsizliğin en önemli sebeplerinden biri, gençlerimizin teorik bilgilerini uygulamaya geçirecek donanıma sahip olmamalarıdır”

KOSGEB bünyesindeki ‘Genç Girişimci Geliştirme Programı’ hakkında bilgi vermek üzere, dün Kırklareli Kültür Merkezi salonunda bir toplantı gerçekleştirdi. Saat 16.00’da başlayan programa Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Yrd. Doç. Dr. Fahris Kocaman, KOSGEB Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu ve Kırklareli Üniversitesi öğrencileri katıldılar. Yrd. Doç. Dr. Fahris Kocaman gerçekleştirdiği konuşmasında “Bugün sizler ile birlikte olmaktan son derece mutluyum. Yeni kurulmuş bir üniversitenin gelişmesinde bunda bizimde payımızın olması  bizler için mutluluk verici birşey.

Amacımız mesleki eğitimin tamamlanmasının ardından insanları, devletten iş isteyen değil, iş kuran, iş kurmayı öğrenen bireyler olarak yetiştirmektir. Kırklareli Üniversitesi Rektöürümüz Sayın Mustafa Aykaç’ın bu konuya duyarlılığı bizleri sevindiriyor. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi. Fahris Kocaman’ın konuşmasının ardından ise KOSGEB Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu bir konuşma yaparak “Bugün aramızda genç öğrencilerimizi görmek çok mutluluk verici. Ben bu programa katılan herkese teşekkür ediyorum. Sayın rektörümüzün üniversite ile ilgili çabalarını takdir ediyorum. Sizlere kısaca KOSGEB’ten bahsetmek istiyorum. KOSGEB Sanayi Bakanlığına bağlı bir kuruluştur. Üniversite mezunu çalıştıran, çalıştırmayı hedefleyen üniversitelere vediğimiz destekler var.

KOSGEB’in ARGE ve girişimcilik destekleri de var. Bu girişimcilerin büyük çoğunluğunu gençler oluşturuyor. Bildiğiniz gibi ülkemiz ekonomik bir kriz içersinde. Özellikle 2008 yılının son çeyreğinde ülkemizdeki işsizlik oranı bir hayli arttı. 5 milyon 730 bin işsizimiz var. Gençlerde işsizlik %1.6’dan %26’ya kadar yükseldi. Bunun nedeni ise üniversite öğrencilerinin öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürememeleridir. Biz bir genç girişimcilik programını başlatıyoruz. Size toplam 44 bin TL vereceğiz. Bu 44 bin TL’nin 4 bin TL’si karşılıksız, 40 bin TL’si ise bir yıl sonrasında 10’ar bin TL yıllık olamk üzere faizsiz dört yılda ödenecek. Durgun su tortu birikimiyle kirlenir, lütfen durmayın bir şeyler yapın.” dedi.

KOSGEB Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu’nun konuşmasının ardından ise Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç bir konuşma yaparak “Öğrenci arkadaşlar ile yeni yeni bazı derslerde biraraya gelmeye başladım. Öğrenciler ile biraraya gelmek gerçektençok güzel bir duygu. Ben öğrenci arkadaşları gördükçe daha da umutlanıyorum. Kırklareli Üniversitesi genç ama bir o kadar da dinamik bir üniversite. Hergün artan heyecanla çalışıyoruz.

Ali Vasfi bey’in söz ettiği gibi yarınızı güzel bir şekilde şekillendirmek iyi bir gelecek kurmak için bu toplantıyı düzenliyoruz. Türkiye kriz dönemi geçiriyor, büyük bir işsizlik var ama, umut verici gelişmelerde var. Sizin gibi genç öğrencilerin hayata atılmak istemesi geleceğe koşması umut verici. Hayatın her noktasında bir takım olumsuzluklar ile karşılaşacağız. Bu olumsuzlukları hızla geride bırakarak, üstün taraflarımızı öne çıkarıp geleceğimizi şekillendireceğiz. Bu sizlere bağlı. Biz sizlere umut, sevgi, kardeşlik, bilgi ve beceri aşılamak zorundayız. Hangi alanda olursak olalım, öncelikle kendimiz için faydalı olacak daha sonra ise yakın çevremiz için faydalı olacak işler yapalım. Bölge müdürümüz gençlerde işsizlik oranının fazla olduğunu söyledi. Bunun nedeni ise lisans ve ön lisans mezunu olan arkadaşlarımızın teorik bilgilerini uygulamaya geçirememeleridir. Bunda unutmamamız gereken bir husus var. Teknololojik şartlar çok hızlı gelişiyor, heran yeni bilgilerle bilgilerimiz geliştirmemiz gerekiyor. Ben eminin ki içinizden çok büyük girişimciler çıkacak. Hiçbiriniz kendinizi küçük görmeyin. Iş dünyasında çok büyük hesaplara imza atacaksınız. Bu anlamda KOSGEB sizlere yeni ufuklar açacaktır. Kendinize güvenin, kendinizi sevin, kendi geleceğinize yatırım yapın.” dedi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ın konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Fahris Kocaman yeniden kürsüye çıkarak konu ile ilgili anlatmını gerçekleştirdi. Kocaman, KOSGEB desteklemelerinden yararlanmak, KOSGEB’in faydaları ve KOSGEB’den kimlerin yararlanabileceği konularında öğrencilere bilgiler verdi. Kocaman, konuşmasında “KOSGEB’in amacı ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak üzere küçük ve orta ölçekli işletmelerin ve girişimcilerin, verimli ve etkin yönetilen, mevcut ve gelecekteki ihtiyaçları doğru öngören, kaliteli ürünleri zamanında ve en uygun maliyetle insana ve çevreye duyarlı olarak üreten, teknolojiyi özümseyen ve geliştiren, yenilikçi/yaratıcı düşünceleri rekabetçi ürün ve hizmetlere dönüştüren, uluslararası pazarda rekabet edebilen düzeye yükseltilmesi için güçlü işbirlikleriyle destek ve hizmetler sunmaktır.” dedi. Toplantı öğrencilere düzenlenen anketin ardından sözkonusu program hakkındaki ayrıntılı teknik bilgilerin verilmesiyle devam etti.