Köy kahvehanesinde fotoğraf sergisi

Köy kahvehanesinde fotoğraf sergisi

Kırklareli Kofçaz Ilçesine bağlı Kula Köyü’nde, Lüleburgaz Amatör Fotoğrafçılar Derneği’nin girişimleri ile daha önce köyde çekilen fotoğraflar sergilendi. 8 Şubat Pazar günü LAFOD üyelerinin yanı sıra Istanbul, Vize ve Kırklareli’ndeki fotoğraf sevdalılarının katılımı ile gerçekleşen etkinlik çerçevesinde Kula Köyü’ne gitmek üzere saat 10:00’da Kırklareli’nden özel bir minibüs ile yola çıktılar.

Kula’ya vardıktan sonra köylüler tarafından çok güzel bir şekilde karşılanan fotoğrafçılar, burada sürpriz bir şekilde getirdikleri fotoğrafları eski muhtar Raif Çınar’ın kahvehanesindeki duvarlara, paspartular eşliğinde yerleştirerek sergileme yaptılar. Bu durum karşısında epey şaşıran köylüler, daha önceki etkinliklerde LAFOD üyeleri tarafından çekilmiş fotoğrafları tek tek inceleyerek, teşekkür ettiler.

Kula Köyü’ndeki insan portreleri,  köy içindeki güzel mekanların ve manzara fotoğraflarının yer aldığı sergi köylüler tarafından çok büyük ilgi gördü. Sergilemenin ardından fotoğrafların sahiplerine teslim edildiğini dile getiren LAFOD Başkanı Özcan Çeltiklkli; “Defalarce gittiğimiz bu şirin balkan köylerin çektiğimiz fotoğrafları hem kişilere vermek hem de köyde sergilemeyi çok istiyorduk. Kula Köyü’ne de daha önce yaptığımız gezilerde köylülerimiz bizden fotoğrafları merak ettiklerini belirtiliyorlardı. Bizler de böyle bir sergi ile amacımıza ulaşarak köylülerimize de geri dönüşüm yaptık. Amacımız derneğimiz kurulduğundan bu yana fotoğraf sanatının gelişmesi ve çevremizin daha sağlıklı tanıtılmasıdır. Önümüzdeki aylarda  yine Kula’da olduğu gibi daha önce gittiğimiz köylerde de fotoğraf sergisi yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

Sergi ile ilgili şükranlarını dile getiren Kula Köyü Muhtarı Nihat Çınar’da; ”Bu tür güzel bir serginin Trakya genelinde ilk defa köyümüzde yapılıyor olması bizler için çok sevindirici. Köyümüz zaten tarihi evleri, sıcakkanlı insanları ve muhteşem doğası ile bir çok sosyal kulüp ve derneklerin gözdesi haline gelmiş durumda. Bu etkinliklerin yanı sıra bir de böyle sanatsal bir fotoğraf sergisinin düzenlemesine köylülerimizde çok sevindi. Bu sebeple de bu sergide emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Düzenlenen bu güzel etkinlikler ile köyümüz daha da fazla tanınmaya başladı.”dedi.