Köy muhtarları kitaplarını teslim aldılar

Köy muhtarları kitaplarını teslim aldılar

Denizbank’ın 1000 köye 100 bin kitap projesi kapsamında dün Kırklareli Tarım Il Müdürlüğü’nde bir tören düzenlendi.

Saat 11:00’da gerçekleşen törene Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Denizbank Bölge Müdürü Gökhan Sun, Tarım Il Müdürü Murat Yıldız, Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Necmi Koyuncu, Denizbank  Bölge Satış Müdürü Ufuk Kızıltan, Tarım Bankacılığı Bölge Sorumlusu Ahmet Yılmaz, Kırklareli Şube Müdürü Ali Ihsan Bayar, Babaeski Şube Müdürü Tekin Ersoy, Lüleburgaz Şube Müdürü Alpay Üren, civar köylerden birçok muhtar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Törende ilk olarak bir konuşma yapan Denizbank Bölge Müdürü Gökhan Sun, tarım sektörüne sağladığı finansal destekle özel sektör bankaları arasında ilk sıraya yerleşen Denizbank’ın başlattığı tarım seferberliği kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürütülen “1,000 Köye 100,000 Kitap” projesinin kitap teslimatlarına başlandığını ve bugün de Kırklareli’de teslimat yapılacağını dile getirdi. Sun konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Tarımın ülkemiz ekonomisi için kritik önem taşıdığı düşüncesinden hareketle; tarım seferberliğini ve bu kapsamda da “1.000 Köye, 100.000 Kitap” projesini hayata geçiriyoruz. Yayımlanan tarımsal içerikli kitaplar ve seçilen köylerdeki zirai danışmanlar aracılığıyla, üreticimizin bilgilenmesini sağlayarak; yapılan üretimin daha bilinçli ve daha verimli bir hale gelmesini hedefliyoruz. Üreticilerimize katkı sağlayabilirsek, ne mutlu bizlere.”

Sun’un konuşmasının ardından Tarım Il Müdürü Murat Yıldız’da kısa bir konuşma yaparak, projenin anlamına yönelik söylemlerde bulundu. Tören Vali Yardımcısı Volkan Köksal’ın ilk kitap kolisini teslim etmesiyle devam etti. Ardından Ziraat Odası Başkanı Necmi Koyuncu’da kitap kolilerinden bir tanesinin teslimini yaptı. Köy muhtarlarının hepsine dağıtılan kitapların içeriği ise üretim sürecine yönelik ve tarımsal uygulamların bilimsel ve anlaşılır olarak derlenmiş olduğu konulardan oluşuyor. Proje sayesinde bölgesel ürün desenlerine göre içeriği belirlenmiş 100.000 kitap, zirai danışmanlar aracılığı ile seçilen 1000 köydeki üreticilerin hizmetine sunuluyor. Yine seferberlik çerçevesinde maddi imkanı yeterli olmayan başarılı çiftçi çocuklarına burs sağlanacağı belirtildi.

Denizbank yetkililerin verdiği bilgiye göre, 7 ilde düzenlenecek Bölgesel Tarım Meclisi Toplantıları ile bölge tarımının bugünü, geleceği ve potansiyeli masaya yatırılacağı; binlerce üreticiye seminerler verileceği ve danışmanlık desteği sunulacağı belirtildi.

Ayrıca tarım seferberliği boyunca üreticiler Petrol Ofisi’nden 5 ay vadeli ve faizsiz akaryakıt alabilecek ve üretici kart ile 100 TL ve katlarında yaptıkları harcamalar sonucunda çekiliş hakkı kazanarak yüzlerce hediye kazanma şansına sahip olacaklar.

16 Haziran, 17 Temmuz, 18 Ağustos ve 24 Eylül tarihlerinde yapılacak çekilişlerde; toplam 8 traktör, 80 akaryakıt çeki, 80 seramatik cihazı, 80 cep telefonu sahiplerini bulacak. Denizbank’ın tarım sektörünün ihtiyaçlarına özel olarak tasarladığı şube sayısının yıl sonuna kadar 60’a ulaşacağı bildirildi.

Ziraat Mühendisi bankacılarla toplam 450 Denizbank şubesinin 215’inde, üreticinin ihtiyacına özel ürün ve hizmetler sunuluyor olacak.