Köy yollarına mıcır döşendi

Köy yollarına mıcır döşendi

İlimize bağlı Değirmencik ve Erikleryurdu Köylerinin arasına dökülen mıcırlar, yolun eskiye nazaran daha iyi bir hale gelmesini sağladı. Oldukça yıpranmış ve çukurlarla dolu olan bu yollarda daha önce başlayan tamirat çalışmalarında ilk olarak, çukurlar kapatılmış ve yolun tesviyesinde onarımlar oluşturulmuştu.

Geçtiğimiz haftalarda da Değirmencik ve Erikleryurdu arasındaki yola bütünüyle dökülen mıcırlar, ilerleyen günlerde taşların yerine oturmasıyla yolun daha muntazam bir hale geleceğinin işaretçisi oldu. Yolların bozuk olmasından uzun zamandır şikayetçi olan köylüler ve köye sık sık geliş gidiş yapan vatandaşlar da, bu uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Mıcır döşenmiş olan yolun zamanla üzerinden araç geçtikçe daha da düzleşeceğini belirten yetkililer, ilk etapta sürücülerin daha dikkatli olmasını söyledi.

Zaman zaman trafik kazalarına yol açan mıcırların, aşırı hız nedeniyle yararlı bir yol malzemesi olmaktan çıkıp, tehlikeye yol açan bir neden olabileceğini belirten yetkililer, bu yolları kullanan tüm araç sürücülerini mıcırdan dolayı meydana gelebilecek tehlikelere karşı uyardılar ve hız yapmamalarını ifade ettiler.