KÖYDES'ten Vize'ye 250 bin TL ödenek

KÖYDES'ten Vize'ye 250 bin TL ödenek

"Köy Altyapısını Destekleme Projesi" (KÖYDES) kapsamında yürütülecek 2009 yılı yatırım programına göre Kırklareli’nin Vize ilçesine ayrılan pay ve yapılacak olan çalışmalar belli oldu.

Buna göre KÖYDES projelerinin bu yılki bölümünde ilçemize 250 bin TL ödenek ayrıldı. Önceki yıllarda olduğu gibi, önümüzdeki günlerde bölüm bölüm aktarılması beklenen ödenek kapsamında çalışmalara kaldığı yerden tam gaz başlanacak.  2009 yılında Köydes projeleri kapsamında çalışma yapılması planlanan ilçeye bağlı köyler ise; Hasbuğa, Çövenli, Kızılağaç, Akpınar ve Kışlacık köyleri olarak belirlendi. Çalışmalar kapsamında Hasbuğa köyünde köy içinde ikinci kat 1 km’lik asfalt kaplaması yapılacak. Çövenli köyünde ise köy içinde daha önceden diğer köylerde olduğu gibi parke taş döşemesi gerçekleştirilecek.

Içme suyu projeleri kapsamında Kızılağaç köyüne içme suyu deposu yapılması planlanırken, Akpınar köyüne ise içme suyu terfi binası, terfi hattı ve enerji nakil hattı çekilecek. Projeler kapsamında son olarak ise Kışlacık köyünde susuzluk yaşanmasının önüne geçilmesi amacıyla içme suyu sondajı  yapılacak.

Tüm bu çalışmalar için ayrılan 250 bin TL ödenekten artan kısım olması halinde ise daha önceki yıllarda olduğu gibi ek program yapılacak.

Bilindiği gibi 2008 yılı ek programı kapsamında en son olarak Kömürköy köyüne içme suyu terfi hattı, binası ve enerji nakil hattı yapımı gerçekleştirilmiş ve bu çalışmalarda geçtiğimiz günlerde sona ermişti.