Köylere ulaşım sağlandı

Köylere ulaşım sağlandı

19 Ocak Salı günü başlayan, Merkez Ilçe ve ilçelere bağlı köylerde hayatı durduran yoğun kar yağışının ardından kapalı olan tüm köy yollarının yeniden ulaşıma açıldığı açıklandı. 19 Ocak'tan bu yana aralıklı yağan kar yağışı köy yollarında ulaşımı zaman zaman durdururken bugüne kadar toplam 77 köy yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı belirtildi.

Kırklareli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılmasına yönelik çalışmalar kapsamında toplamda 777 kilometre kapalı köy yolunun açıldığı belirtildi. Il Özel Idaresi'ne bağlı ekiplerin yaptığı çalışmalar kapsamında il genelinde kapalı olan 77 köye ulaşımın dün itibari ile yeniden sağlandığı kaydedildi.

Dün itibari ile güneşin yeniden kendini gösterdiği Kırklareli'nde Cuma gününe kadar yeniden kar yağışı beklenmiyor. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çarşamba günü (bugün) il merkezinde havanın çok bulutlu, en düşük hava sıcaklığının -8, en yüksek hava sıcaklığı ise 1 derece olacak. Perşembe günü ise en düşük hava sıcaklığının -3, en yüksek hava sıcaklığı ise 0 derece olacak. Sakin geçecek bu iki günün ardından Cuma günü karla karışık yağmur bekleniyor. En düşük hava sıcaklığının -1 derece olacağı Cuma günü en yüksek hava sıcaklığının ise 2 derece olması bekleniyor. Hafta sonunda ise 3 ile 5 derece arasında sıcaklık artışı beklenen ilde Cumartesi ve Pazar günleri de sağanak yağmur bekleniyor.