KPDS Başvuruları Kırklareli Üniversitesi'nde yapılıyor

KPDS Başvuruları Kırklareli Üniversitesi'nde yapılıyor

2009 yılı sonbahar dönemi Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) başvuruları başladı. Ilimiz sakinlerinden sınava katılacak olanlar, 40 TL'lik sınav ücretini T.C Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Vakıfbank şubeleri veya bu bankaların ve Garanti Bankası'nın internet siteleri üzerinden yatırdıktan sonra Kırklareli Üniversitesi rektörlük binasındaki ÖSYM bürosuna gidip başvurularını yapmaya başladılar.

Başvuruları 5-14 Ekim tarihleri arasında alınan ve 22 Kasım 2009 günü yapılacak KPDS'ye girecek Kırklarelililerden bu sınava ilk kez girecek olanlar başvuru işlemlerini Kırklareli Üniversitesi'nde tamamlıyorlar. Başvuru için rektörlük binasına giden KPDS adayları, duvarlarda bulunan 'ÖSYM Bürosu' yazılı kağıtlardaki okları izleyerek binanın derinliklerindeki odaya ulaşıp başvurularını yapabiliyorlar. 3 TL'lik ücret karşılığında yapılan başvuru işlemi sırasında, 5-9 Ekim arasındaki ÖSYS ek yerleştirme başvuruları nedeniyle oluşan yoğunluğun etkisi hissediliyor. KPDS adayları başvuru için gerekli olan bilgileri görevli memura vermeye çalışırken bu işlem ek yerleştirme kılavuzu satın almak isteyenler nedeniyle sık sık kesintiye uğruyor. Bu kesintilere rağmen KPDS başvurusu için çok uzun süre beklemek gerekmese de bazı adayların ÖSYS-KPDS çakışmasından etkilenmemek amacıyla başvurularını önümüzdeki haftaya bırakmaları bekleniyor. KPDS adaylarından bu sınava daha önce girmiş olanlar ise sınav ücretini yatırdıktan sonra başvurularını ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapabildikleri için ÖSYM bürosuna gitmek ve dolayısıyla 3 TL ödemek zorunda değiller.

Kırklareli'de ikamet etmekte olan KPDS adaylarının bu sınava yaşadıkları şehirde girme şansları bulunmuyor. Bu nedenle görünen o ki söz konusu adayların çok büyük bir bölümü sınava, en yakın sınav merkezi olan Istanbul'da girecek. Bu grubun dışında kalan az sayıdaki Kırklarelilinin ise sınav merkezi olarak ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan KPDS kılavuzunda belirtilen diğer illeri tercih etmeleri bekleniyor. Başvurusunu ÖSYM bürosu aracılığıyla yapacak olan vatandaşların büroya gelirken sınav ücretini yatırdıklarına dair banka dekontunu yanlarında getirmeleri gerekiyor. Işlemin daha kısa sürmesi ve daha sağlıklı olması açısından adaylara sınav kılavuzunu inceledikten sonra yine ÖSYM sitesinde bulunan aday bilgi formunun çıktısını alıp doldurmaları ve yanlarında getirmeleri tavsiye ediliyor.