"Kriz ortamında işsizlere Kurs açmayı sürdürüyoruz"

Gazetemizi ziyaret eden İş-Kur Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy, Kırklareli'ne İşsizlik Fonu Sigortası'ndan ayrılan para ile kriz ortamında işsiz kalan Kurs açmaya devam ettiklerini belirtti.

İş-Kur Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy dün gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Elmas Cankurt ve Yazı İşleri Müdürümüz Hacer Gökkaya ile görüşen Aksoy, Kırklareli’nde açılan kurslarla ilgili olarak bilgiler verdi.

İşsizlik Fonu Sigortası’ndan Kırklareli’ne l milyon 500 bin TL aktarıldığını belirten Aksoy, bu para ile kriz ortamında işsiz kalanlara bir nebzede katkıda bulunmak için çeşitli dallarda İşgücü Kazandırma Kursları açtıklarını belirterek şunları kaydetti:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca ekonomik kriz nedeniyle ödeme güçlüğüne düşen firmalara Kısa Çalışma Ödeneği adı altında çalışan işçilerine yönelik olarak bir ödeme yapılmaktadır. İlimizde İşsizlik Fonu Sigortası’ndan tahsil edilen 1 milyon 500 bin TL tutarındaki bir kaynakla, ekonomik kriz anında işsiz kalanlara ve iş hayatına atılmak isteyenlere yönelik olarak İşgücü Yetiştirme Kursları düzenliyoruz.

Bu kurslarımızda şu anda Kırklareli içerisinde her bir kurs 25 kişi olmak üzere 16 Kursumuz devam etmektedir. Bu kursların 13 adedi kendi işlerini kurmaya yöneliktir. Yani bu kurslarda eğitim gören kursiyerler ürettiği ürünleri ilimizde gerek halkımıza ve gerekse turistlere yönelik olarak teşhir ve satış merkezi kurulduğunda burada satarak ekonomik açıdan değerlendirecektir.

Bir diğeri de iş ve istihdam garantili Kırklareli’nde 3 grup Kurs, Lüleburgaz ilçemizdeki bir fabrikada da 3 grup Kurs olmak üzere 6 grup Kurs açmış bulunmaktayız. Bu kurslarımızdan da mezun olan kursiyerlerimizin yüzde 50’si kursun yürütüldüğü fabrikada istihdam edileceklerdir. Bu kurslarımıza katılan kursiyerlere katıldıkları kurs günü karşılığı olarak 15 TL ödeme yapılmaktadır. Bu şekilde kriz günlerinde işsiz kalanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

* “Ürünlerin satışı için yer hazırlığı yapılıyor”

İş-Kur Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy, bu kurslarda yapılan ürünlerin ekonomik açıdan değerlendirilmesi için merkez ilçede yapılacak olan satış merkezinde bunların satışının gerçekleştirileceğini belirtti. Bu yerin yapılması için Kırklareli Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kurum Müdürlüğü’nün ortak bir çalışma yaptıklarını belirten Aksoy, böylelikle kursiyerlerin yaptığı ürünleri satışa sunabileceği bir yere kavuşacaklarını kaydetti. (s)