Krizin faturası yine işçiye kesildi

Mayteks mağdurları haklarını arıyor

Lüleburgaz’ın Evrensekiz mevkiinde yer alan Mayteks fabrikasının yaşanan kriz sebebi ile işlerinin bozulması sonucu çalışanlarını 26 Aralık 2008 tarihinde 160 işçisini ücretsiz izne çıkarması ile bu güne kadar maaş alamayan firma işçileri Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy’dan destek istemek amacı ile Hükümet Konağı önünde toplandılar.
Aralık 2008’den itibaren bu güne kadar yalnızca sigortalarının yattığını ve maaşlarını alamadıklarını belirten çalışanlar “ sonumuzun ne olacağını bilemiyoruz. Hakkımızı aramak için mağduriyetimizi kamuoyuna ve dilekçemizi Lüleburgaz Kaymakamlığı’na sunuyoruz” dediler.
Hükümet Konağı önünde toplanan işçiler Kaymakam Lütfullah Gürsoy ile görüşmek isteklerini bildirdiler ve aralarından seçilen beş kişi ile görüşülebileceğini belirten Kaymakam Gürsoy, grup temsilcilerinin dilekçelerini kabul etti.
Temsilci seçtikleri Mustafa Hoşgör, Tuncay Saka, Ahmet Meriç, Mustafa Göğüslü ve Vedat Göçer işçilerin imzaladığı dilekçeyi Kaymakam Gürsoy’a sunup, mağduriyetlerini şu şekilde dile getirdiler;  “Biz Evrensekiz köy halkı mevkiinde bulunan Mayteks Konfeksiyon Ürünleri San ve İhracat A.Ş, işçileriyiz. İşveren Ocak 2008 tarihinden bu tarafa ikramiyemizi ücret zamlarımızı ve fazla mesai ücretlerimizi ayrıca 1 Aralık 2008 tarihinden bu tarafa ücretlerimiz ödenmemektedir. O günden bu yana kredi aradığını ve biraz sabretmemiz, kredi çıkınca ödeyeceğini söyleyerek bizi bu güne kadar oyaladı. Bizler 1 Aralık’tan bu yana maaş alamadık. İş akdimiz fesh edilemediği için ne başka bir işe girebiliyor ne de işsizlik parası alabiliyoruz. Elde avuçta ne varsa tükettik, çoluk çocuk perişan durumdayız. Şu anda alacaklarımız için dava açacak gücümüz dahi yok. Bizler askerliğimizi yaparak, çalıştığımız süre içinde vergimizi ödeyerek, devlete karşı olan görevlerimizi yerine getirdik. Yaşanan krizde ve fabrikanın kapanmasında hiçbir sorumluluğumuz olmadığı halde, işsiz kalan, aç kalan, mağdur olan biz olduk. Bu kadar yıllık emeğimiz yok sayıldı, haklarımız gasp edildi. Bunun bize karşı yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Devletin bu duruma duyarsız kalmayarak, mağduriyetimizi gidermesini, haklarımızı gasp edenler hakkında gerekli yasal işlemleri başlatmasını istiyoruz” dediler.
May Teks fabrikası işçilerine  destek amacıyla yine kriz sebebi ile işyerleri kapanan Gök Tekstil elemanları destek verdi.  (gk)